More

  Christian fikk kjempeørret i Mjøsa: – Det ble emosjonelt på dekk

  Etter å ha tatt en sterk tredjeplass i Femunddraget, dro Christian August Juel og Christer Nannestad rett til Mjøsa for mer fiske. Det angrer de ikke på.

  Av: Endre Hopland

  – Vi satte ut på Morskogen og holdt oss i sør, og det tok ikke lang tid før vi fikk kontakt med en diger fisk som jeg er 95 prosent sikker på var ørret. Dessverre slapp den etter bare fem minutter. Vi lot området hvile frem til klokken 01.00, og straks vi kom tilbake smalt det på en svart Koppello med 15 gram bly på planerboardet, sier Christian August Juel til vår faste samarbeidspartnet Team Propell.  Juel skjønte straks at det var en stor ørret som hadde tatt wobbleren han fisket med, og kampen ble også ganske hard.

  – Fisken rullet i overflaten to-tre ganger, men jeg fikk pumpet den greit inn mot båten, og da vi så ryggfinnen i overflaten skjønte vi at det var en kjempe. Den stod på tre-fire meter og var tung de siste meterne, og fighten tok 15 minutter, forteller han.

  At det var en såkalt punding (Mjøsørret på over seks kilo) skjønte de to om bord tidlig, men akkurat hvor stor fisken faktisk var ble først klart i det fisken ble håvet og løftet inn i båten.

  – Det ble emosjonelt på dekk, med en fin blanding av banning, glede og kanskje en liten tåre også, etter så mange timer med fiske. En fantastisk opplevelse, forteller fiskeren.

  Kjempeørreten klokket inn til fantastiske 8120 gram, fordelt på 86 centimeter. Dette er soleklar ørretpers for Juel, og ifølge Team Propell hans aller første punding. Kameratene prøvde å fortsette fisket etter storfangsten, men det hele ble halvhjertet.

  Fiske i sommer? Delta i Drømmefisken og vinn fantastiske premier. Trykk på bildet under for å lese mer om konkurransen og melde deg på:

  – Jeg kjente at jeg ikke trengte å fiske mer, men heller kjenne på lykkefølelsen, forteller Juel, som valgte å ta med seg storørreten til mat.

  – Jeg stod på Femunden og snakket om kakking av stor fisk, og da sa at den første store skal man ta, mens man skal slippe de neste tilbake. Nå har jeg tatt min første store, og jeg skal prøve å etterleve min mening, sier han.

  Du kan lese mer om kjempeørreten og trollingfisket i Norden på bloggen til Team Propell.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles