More

  Fra helvete til himmel – The Beiarn project

  The Beiarn project er navnet på den siste produksjonen til gjengen i ArcticSilver, og dette er mer enn bare en flott film om laksefiske. Dette er en historie om å brette opp ermene og redde en lokal laksestamme.

  Av: Endre Hopland  Tidlig på 80-tallet rant nemlig Beiarelva som en uslipt juvel i Beiarn kommune i Nordland, men det var før lokalbefolkningen oppdaget en dramatisk nedgang i laksefangstene.I løpet av våren 1981 ble noen få fisker testet, og katastrofen var et faktum. Elven var infisert av den fryktede parasitten Gyrodactylus salaris.

  Nå var gode råd dyre, men en håndfull lokale ildsjeler tok saken i egne hender. Et enormt dugnadsarbeid ble lagt ned, og i dag er elven på ny en fantastisk, nordnorsk perle. Og det er fremdeles fisk med de gode gamle genene som holder til her.

  Med The Beiarn project ønsker ArcticSilver å hedre alle de som bidro til å gjøre dette til en lykkelig historie. Denne må du ikke gå glipp av.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles