More

  Denne holder varmen i isfisketeltet ditt – Kovea Fireball teltvarmer – Oppvarming telt

  Kovea Fireball teltvarmer – Oppvarming telt

  Når du ønsker litt mer varme i teltet

  Hvis du har vært på isfisketur, eller en hvilken som helst annen tur i skog og mark for den saks skyld – kan det hende du har opplevd det å bli litt kald. Hvorfor ikke tenke litt amerikansk og øke komforten? Nå snakker vi ikke om å bygge egne sleder med isolerende småhus og kjøre hele sullamitten langt ut på isen med en svær 4×4 som gulper unna et par liter drivstoff på mila. Neida, men typiske pop-up isfisketelt har bredt om seg her til lands de siste årene også. Vel og bra – men de kan også bli kalde.

  Om man fisker aktivt er det sjelden en sak å holde på varmen, men når man begynner med mer statisk meite beveger man seg også betydelig mindre. Dette har vi selv opplevd en mengde ganger og trangen etter å finne et varmeelement som er mobilt, kompakt, trygt og effektfullt har meldt seg både en og to ganger.

  Nå har vi endelig møtt et produkt som fyller dette behovet. Nesten helt utmerket.

  Kovea Fireball teltvarmer – Oppvarming i telt

  Kovea Fireball er en gassbrenner med et formål – å gi varme. Det bærer dets ytre også preg av. En sirkulær reflektor i aluminium og et ytre lag med spiler hindrer direkte kontakt med brenneren. Forøvrig kan dette også brukes som varmekilde for å varme toddy, kaffe eller liknende.

  Spesifikasjoner og egenskaper
  • Brennstoff: Iso-butane, med adapter for både gjenger eller nozzle ventil.
  • Forbruk: 66 g/time
  • Effekt: 3,096 BTU / 0.93 kW
  • Piezo tenner
  • Kan vinkles 45 grader
  • Gummiert håndtak
  • Dimensjoner: 19.00 x 18.00 x 19.00 cm
  • Vekt: 570g
  Kvalitet

  Konstruksjonen føles tight og gir et inntrykk av kvalitet. Koreanske Kovea er kjent for å lage kvalitetsprodukter og produserer for flere brands innen outdoor-segmentet. Kovea Fireball skuffer heller ikke ved første øyekast.

  Under 60 seconds

  Fra oppakning til bruk gikk det under 1 minutt. Det hele er enkelt og det er ingenting man trenger å bruke hverken krefter eller energi på. Objektene på brenneren er også såpass store at man kan håndtere opptenning med tynne hansker.

  I praktisk bruk – oppvarming telt

  Vi brukte Fireballen til å varme et isfisketelt på 6m3. Nå målte vi ikke differansen på temperaturen innendørs og utendørs, men det ble slik at ytterklær måtte tas av inne i teltet mens det var skikkelig ruskevær og kaldt utendørs.  Vi liker spesielt de beskyttende spilene som selv om de også blir varme – vil beskytte mot direkte kontakt ved uhell. Vi fisker ofte med unger og hunder, venner og bekjente – og da er det godt å slippe å tenke på åpne flammer eller flytende drivstoff. Alternativet er også å kjøpe en «silencer» til en bensinbrenner man eventuelt har. Vi opplever at reflektoren sprer varmen bra og det gummierte håndtaket er meget praktisk hvis man skal flytte på doningen under bruk. Det å kunne vinkle reflektoren, opptil 45 grader, gjør også at du får ganske stor frihet til å konsentrere varmen mens rommet varmes i sin helhet.

  Fordeler og ulemper

  Den er lett, kompakt og effektfull. Vi liker det praktiske designet som også tenker beskyttelse.

  Veiledende pris er 1.499,- men vi ser den for salg ofte rundt tusenlappen som uansett er et godt kjøp.

  Minuset må vel være at det er gassdrevet og i kulde er gass dårlig rent effektmessig. Selv med ulike produsenters vintergass vil dette drivstoffet alltid levere dårligere effekt enn bensin eller rødsprit.

  Note. Vi har ikke testet teltvarmeren over lang tid og kan ikke snakke om holdbarhet og slitasje.

  Importør: Frisport – Kove Fireball teltvarmer

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles