More

  Årets første rødspetter

  22. april 2015:

  Jeg jobber for tiden med et litt større prosjekt innimellom daglige gjøremål, og onsdag var Oj.an og jeg ute og gjorde noen opptak i den forbindelse. Dette gjorde vi selvsagt ved sjøen, og flyndrestengene var med.

  Selve prosjektet skal vi komme tilbake til på et seinere tidspunkt, men fiskebiten av onsdagen tar vi med det samme. Målet var nemlig årets første rødspetter for både Ojan og meg, mens håpet var noen store eksemplarer av arten. Sistnevnte ble det dårlig med, men førstnevnte løste seg fint.

  Ojan var på plass en time før meg, og kunne melde om bra med smånapping uten at noe ville sitte. Dette betyr ofte minisandflyndrer, og det tok ikke lang tid etter at jeg hadde fått ut mine agn, før smånappingen begynte hos meg, også. Etter en times tid kom endelig et litt mer fornuftig hugg, og da tilslaget ble satt, svarte det på flatt vis der ute under den blikkstille fjorden.

  Jeg antok at det var en sandflyndre som hadde tatt agnet, men jammen viste det seg ikke å være årets første rødspette. Det var ingen kjempefisk, men med sine gode syv hekto og flotte fargemønster, var den absolutt velkommen opp på land en tur.

  Rødspette 2

  Det ble en flott dag, med gode opptak, blank fjord og tidvis også gløtt av sol. Ojan ble likevel litt halvmuggen, da alle nappene hans bare forble napp. Men så skjedde det omsider. Det var fast fisk å melde om. Og jammen var det ikke en rødspette, også. Stor var den ikke, en halv kilo for å være nøyaktig, men det var likevel ny pers for Ojan, som var mer enn fornøyd.

  Rødspette 1

  Vi gav det hele ytterligere et par timer, og i løpet av denne tiden landet Ojan en liten sandflyndre. Utover dette var det stille, uten at det gjorde så veldig mye. Det er et sikkert vårtegn her hos oss at spettene har begynt å spise på grunt vann, så nå venter vi bare på de store…

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles