More

  SpeedMaster eller Arctic Trout til ørret? (Hooked+)

  Heisann!

  Jeg er ute etter en ny stang til ørretfiske. Fisker mye på Hardangervidda, med ørreter opp mot kilosklassen og forhåpentligvis mer. Har en 10′ BeastMaster-stang med kastevekt 7-21g, men vil ha en stang som gir optimale kastelengder med kastewobblere og spinnere, altså opptil ca. 10-12g, men gjerne lavere. Vurderer derfor en Shimano SpeedMaster bx 9′ 3-14g og en Lawson Arctic Trout 9′ 4-16g. Hvordan vil disse stengene stå opp mot hverandre til mitt formål, og hvilken anbefaler dere?

  – Med vennlig hilsen Øyvind  Hei du!

  Begge stengene har jeg prøvd, og begge er dønn strøkne. Jeg vil nesten si at det hipp som happ. Både når det gjelder lav vekt, følsomhet, generell spenstig aksjon, rygg og respons er de temmelig like. Kanskje er Lawsonstanga et ørlite hakk kjappere i aksjonen. Når det gjelder kastelengder og presisjon er de side om side. Den største forskjellen er stangringene. Mens Shimanostanga har klassiske stangringer, har Lawsonstanga såkalte Microwave-stangringer spesielt ment for fletteline. Mens jeg har opplevd et par ganger litt trøbbel med snøret med Shimanostanga, har jeg ennå tilgode å oppleve dette med Lawsonstanga. På den annen side har jeg hatt Shimanoststanga mye lengre. Uansett hvilken stang du ender opp med blir du fornøyd.

  – Mvh Cato Bekkevold, allroundfisker og fiskebokforfatter

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles