More

  Shimano Antares BX 30-50 – Hørt noe om denne?

  Hei igjen.

  Har ett spørsmål til.

  Har en Shimano Antares BX 30-50. Så på Shimano sine sider en 50-80. Har du hørt noe om denne?

  Evt hva med Shimano Deep Power AX. hvordan er den sett opp imot Antares BX’en? Ble to spørsmål dette 🙂

  Kristian

  [divider]

  Hei!

  Når det gjelder Antaresen er det generelt ganske myke stenger, men med solid rygg, og lekker finish.

  En 30-50 punds stang er allikevel en ganske kraftig sak som til hjemlig fiske mest er egnet til tungt fiske etter eksempelvis stor torsk samt kveite. En 50-80 vil bli endel kraftigere, og på mange måter ikke så aktuell til noe særlig fiske her hjemme, med mindre man skal fiske svært tungt.

  Stanga blir liksom for kraftig til torsk, lange og kveite, men samtidig for veik til håkjerring. Dette er nok grunnet til at Elbe har valgt å ikke ha denne stanga i sortimentet sitt. Aksjonen tilsier at den er mer egnet til fiske med agn og shad enn klassisk pilking.

  Når det gjelder Deep Power-stanga har jeg mindre erfaring, men etter hva jeg kjenner er dette ei stang ment for fiske på ekstreme dyp, og ei stang Shimano lagde tilpasset sine elektriske Dendou-Maru sneller. Jeg har testet dette fisket på opptil drøyt 800 meters dyp og med tokilos søkker, men da med en annen stang (Lawson Extreme jigger) som er ei temmelig stiv påke av ei stang ment for tunge pilker, så jeg vil tro at Deep Poweren har noe av de samme egenskapene, dvs stokk stiv (stanga oppgis å bære vekter helt opp til 1150 gram).

  Imidlertid er dette fisket stort sett 100% agnfiske med stanga i stangholder, så hvordan det er å fiske aktivt med Deep Poweren er jeg mer usikker på. Jeg noterer meg at Elbe har valgt å ikke ha stanga på programmet her i Norge, noe som kan skyldes at markedet nok er noe begrenset. I Usa og Australia/New Zeeland er imidlertid fiske med elektriske sneller mer utbredt etter ymse arter som går på store dyp.

  Har du en Antares 30-50 har du ihvertfall ei knallstang for tyngre havfiske i Norge, da mest med agn og gummi, men også med pilk, selv om stanga ikke har så spenstig aksjon som iallefall jeg personlig foretrekker hos ei pilkestang.

  Cato

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles