More

  Påvirker vinden abborfisket? (Hooked+)

  Hei!

  Hvordan påvirker vinden abboren? Er det slik som for gjedda, at den blir treng og vanskelig med nordavind?

  – Mvh Ulrik  Hei Ulrik!

  – Et veldig godt spørsmål. Det virker som om dette varierer fra vann til vann, årstid og været ellers. På et av vanna jeg fisker har jeg hatt desidert best fiske i nordavind og regn. Hvorfor det er slik har jeg aldri blitt klok på, men jeg får sjelden stor abbor der når været viser seg fra sin beste side. Hvis det regner, og det blåser en svak bris fra nord, har jeg alltid supertrua i dette vannet. I andre vann er det motsatt, men ikke alltid. Så mitt råd må være å dra ut uten å tenke på vær og vind, for stor abbor kan man få uansett forhold. Men overskyet og gjerne en liten bris eller regn, som bryter opp vannoverflaten er alltid et pluss, særlig hvis det er stor abbor man er ute etter.

  Duskregn er min favoritt og da helst i vindstille vær. Men jeg drar alltid ut uten å tenke så mye på vær og vind i forkant, for abboren kan velge å nappe/ikke nappe uansett vær. Det eneste jeg tar litt hensyn til er hvis det blåser kraftig. Da blir jeg heller hjemme eller jeg finner på noe annet. Sterk vind er sjelden bra, og gjør fisket vanskelig. Det er heller ikke så trivelig. Bli kjent med vannet du fisker i, så finner du etterhvert ut hvordan abboren i «ditt» vann oppfører seg i forhold til vær og vind. Det er den beste måten å finne ut ting på. Ingen vann er like, derfor finnes det dessverre ikke et fasitsvar. Har man fasiten blir jo ting også veldig kjedelig. Vi fiskere tenker mye, vi lurer på mye, og vi finner ut mye. Men vi blir aldri 100 prosent kloke på ting. Det er derfor dette er så gøy.

  – Mvh Jørgen Ødmann Andersen, allroundfisker og fiskeblogger

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles