More

  Isfiskeplasser i Oslofjorden – Oslo syd.

  Hei, jeg ønsker å fiske, jeg har fiskestang og utstyr, ønsker å fiske sibass (havabbor) eller hva som helst.

  Det må vel bli isfiske nå, hvor kan jeg gjøre det i nærheten av her jeg bor, jeg bor på bjørndal, Oslo syd. Er villig til å bruke bil.

  På forhånd takk.

  Mvh: Adnan.

   


   

  Hei!

  Havabbor på isfiske er omtrent et helt hvitt felt i Norge, og for alt jeg vet også i verden. Jeg har hørt om et par eksemplarer tatt på isen i Oslofjorden, men alt for få til at man har noe konkret å henge hatten på som gir grunnlag for å utarbeide en konkret taktikk.

  Men fjorden byr på andre muligheter som er mer kjente. Ikke minst er det tidvis mye bra torsk i fjorden vinterstid, og fra ditt utgangspunkt på Bjørndal er ikke veien lang til Nesset innerst i Bunnefjorden, en kjent fiskeplass.

  Her har jeg selv på en tur fått tresifret antall kilo torsk under enkelt fiske med balansepilk noen meter over bunnen over ca 20 meters dyp med største fisk på rundt fem kilo med en frekk lyr på rundt tre kilo som bonus.

  Større fisk er tatt her, så husk stort nok hull i isen.  I tillegg er det tidvis mye sild på plassen, og denne fisker du enkelt med hekle.

  Meite med rekebiter eller små sildestrimler ved bånn gir ofte mye hvitting.

  Oppunder isen kan man kontakte sjøørret, og disse hogger såvel på balansepilk som hel brisling. Alternativt kan man bruke hel reke.

  Husk at sjøisen kan være skummel selv om vannet her er temmelig ferskt i øvre vannlag. Husk ispigger, og gå utpå isen og i land igjen på lavvann.

  Tidevannstabeller finner du i avisene samt på nettet.

  Lykke til!
  cb

  Cato Bekkevold
  Storfiskekongen Cato Bekkevold har holdt på med sportsfiske siden han kunne gå, og har fisket et tresifret antall forskjellige arter med stang og snelle. Cato har lagd flere DVD’er, oversatt fiskebøker, deltatt i LarsogLars BLOGGTV og mye annet stæsj. Spellemannsprisen har han også vunnet! I nyere tid også kjent som mannen i pølsedress på Gullkroken.

  Latest articles

  Related articles