More

  Isfiske på Lysern

   

  Et klassisk tackle til gjedde er et såkalt tandemtackle med overfortom.

  Overfortommen er der for å unngå at gjedda får sena i kjeften dersom den ruller med åpen kjeft. Overfortommen lar jeg være omtrent en meter lang, og jeg lager den av tykk mono på rundt 1 mm.

  Kort sagt har den en kraftig svirvel i den ene enden og en kraftig hempe i den andre. Til isfiske kan man også tre innpå et kulesøkke på 20-30 gram slik at søkket glir på overfortommen.

  Selve bitefortommen er av wire med en svirvel i enden og to treblekroker. Størrelsen på treblekrokene og avstanden mellom disse tilpasses størrelsen på agnfisken.

  Vanligvis lager man endel fortommer når man først er i gang, og stort sett er de mest aktuelle krokstørrelsene fra 4-8. Bitefortommen lager jeg rundt 40 cm lang av 30-punds wire.

  Her har du et bilde;

  http://www.leirudfiske.no/subdet6.htm

   

  Lykke til !

  cb

   

  Cato Bekkevold
  Storfiskekongen Cato Bekkevold har holdt på med sportsfiske siden han kunne gå, og har fisket et tresifret antall forskjellige arter med stang og snelle. Cato har lagd flere DVD’er, oversatt fiskebøker, deltatt i LarsogLars BLOGGTV og mye annet stæsj. Spellemannsprisen har han også vunnet! I nyere tid også kjent som mannen i pølsedress på Gullkroken.

  Latest articles

  Related articles