More

  – Hvordan finner jeg storørreten, og hva skal jeg fiske med? (Hooked+)

  Hei!

  Jeg trenger litt hjelp til ørretfiske. Jeg bor i Hamar og har tilgang til fine elver og diverse vann. Jeg har bra stang og fin snelle, men jeg sliter litt med å finne storørreten. Kan dere komme med noen tips til hva man kan bruke for å ha størst sjanse etter ørret? Sluk/spinner/wobbler\flue? Er ikke dreven på fluefiske, men har diverse utstyr til dette også. Og om dere har noen tips på fiskesteder på Østlandet? Takk for svar!

  – Hilsen Kristoffer  Hei!

  Jeg fisker hovedsaklig med wobblere når jeg jakter storørret. Det første som er greit å tenke på er hvilken byttefisk som finnes i vannet du skal fiske i, og så velge farger på wobbleren utifra dette. En farge som alltid går igjen er ørret. Stor ørret spiser nemlig ørret.

  Min favoritt er Rapala Countdown i fargen TRL (Live Brown Trout) og Rapala BX Minnow i fargen TR (Trout). Disse har jeg fanget mange store elveørreter på. Om du skal i elva, så prøv å danne deg et bilde av hvor fisken står. Du treffer oftest på de største fiskene i litt dypere partier, og da ofte i strykkanten. Det er viktig å variere hastigheten på agnet du presenterer, og det er ofte ved spinnstopp at fisken hugger.

  På denne tiden av året kan popperfiske være noe av det giftigste etter stor ørret, og da er det når det begynner å skumre og utover i mørket det gjelder å være på plass. Jeg har tatt flere bra ørreter på dette nå i senere tid, og har da fisket med Rapala Skitter Pop.

  Av elver jeg kan anbefale er Renaelva, Femundselva og Mistra noen favoritter. Elver som Brumunda og Glomma huser også stor ørret, så det gjelder bare å ta turen ut og gjøre seg kjent. Lykke til!

  – Mvh Inge Rønning, ørretfisker og Rapala Pro Guide

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles