More

  – Hvilken fluestang og snelle i klasse 4 skal jeg velge? (Hooked+)

  Hei.

  Jeg skal kjøpe meg ny stang/snelle i klasse 4. Jeg er ganske ny innen fluefiske, og trenger tips angående valg av stang. Noen anbefalinger?

  – Hilsen Hans Petter  Heisann!

  Dette er et godt spørsmål, for det er mye bra på markedet i alle prisklasser, men vi skal gjøre et forsøk. De aller fleste fluefiskesett som kommer som et pakketilbud er stort sett fra klasse #5 og oppover. Her vil det være mange svar og meninger, men et sted kan vi jo begynne. En stor del av hele opplevelsen med stang er selve fluelina, og ikke bare stanga. Her finnes det masse ulike taperinger for ulikt fiske. Er man nybegynner, og/eller har liten erfaring, vil en line med kort klump ( 8-9 meter ) være lettest å få gode erfaringer med. En fornuftig line med kort klump vil feks. være Guideline Control WF 4, med en veil. pris på 549 kroner. Er man litt tryggere på kastinga, vil en allround Wf-line med klumplengde 10-12 meter kanskje være å foretrekke. Det kommer jo litt ann på fiskesituasjon også, og hva man liker. La oss si klumplengde rundt 10-12 meter er som en potet, den kan brukes til alt.

  Så til stanga. Guideline har en fin stangserie i startbudsjettet. Det er Guideline Exp 8,6 fot klasse #4. Denne kan med en kombinasjon av feks. Guideline Realmaster 4-6 og line, havne på en pakkepris rundt 2000-2500 kroner. Tar vi utgangspunkt i en mellombudsjettstang i klasse #4 og 9′, har du en god kandidat i Loop Q 9´ klasse #4, med medium fast-aksjon. Denne har en fin finish og et bra utseende, og du får mye stang for pengene. Veil pris er 1999. 

  Lamson Liquid 1,5 med god brems og lav vekt er en fin snellekandidat. Veil. pris er 1299. Snella er av mindre viktighet for selve kasteopplevelsen, så den trenger ikke være dyr. Vision Kalu er også en god kandidat til +/- 1000 kroner.

  Beveger vi oss enda litt høyere i pris finner vi Guideline Fario CRS 9 klasse #4 (4-delt versjon). Denne har en rask, progressiv aksjon med mye krefter i bunndelen. Denne stanga finner du rundt om til under 4000 kroner. Snellevalg her kan være som ovennevte.

  De aller fleste butikker har stenger som du kan prøve, og med ulike liner tilgjenlig. Uansett pris så anbefales det å ta en liten prøvetur før man bestemmer seg. Opplevelsene av stenger er meget subjektivt, og det er ikke alltid det som koster mest passer feks. deg. Lykke til.

  – Mvh Robert A. Sørvik, fluefisker og fluebinder

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles