More

  Hvilken fiskestang skal jeg velge?

  Hei!
  Jeg var så uheldig at på min tur til Femundsmarka i fjor sommer, så klarte jeg å brekke stanga mi på hele 2 steder. Det betyr nå at jeg må ha meg en ny stang, og det er her problemet mitt er!

  Det er et helt hav av stenger på markedet og jeg er litt usikker på hvilke stang jeg burde gå for!
  Stanga jeg hadde var en DAM stang på 2.70m og kastvekt 5 – 20g. Jeg har lyst til å beholde både kastvekta (hvertfall ikke noe særlig lavere) og lengden (kan være litt kortere).

  Prisklassen jeg ser for meg er et sted mellom 1000 – 2000 kr. Jeg driver mest med abbor og ørretfiske, men er endel på turer så må være litt allround. Har snelle så trenger bare stanga!

  Mange faktorer å forholde seg til, men håper du har noen tips!
  Mvh Bent Håkon

  [divider]
  Som du sier; det finnes mye bra stenger på markedet. Shimanos Beastmaster 270ML (7-21 gram) er ei kanonstang som dessuten tåler mye juling (inkluderer dog ikke å tryne i steinrøysa i Femundsmarka).

  Går du et lite hakk over to lapper får du tilsvarende stang i Speedmaster, og da får du stangtube i tillegg. Det er faktisk den stanga jeg selv bruker til omtrent 80% av mitt fjellfiske, og er en drøm å fiske med. Behold lengden på ni fot! Du vil føle deg litt handicappet om du går ned til 8, tro meg! Ellers har både Berkley og Fenwick fine stenger i tilsvarende klasse.

  Et annet high-end alternativ er Lawson Arctic Trout 9 fot/6-22 gram. Helt nyyyydelige stang som leveres med transport-tube! Her må du riktignok tøye budsjettet litt over to lapper,men det er lov å prute! Guideline har også stenger i denne klassen, men ta en tur innom en butikk og kjenn på de forskjellige alternativene. Selv foretrekker jeg en relativt rask aksjon fremfor en bløt helaksjon, men andre har andre preferanser.

  En kjappere stang kaster mer presist og kroker fisken sikrere. En bløtere stang er noe bedre å kjøre fisk på, men om du ikke får oppdaget hogget eller kroket fisken blir det dårlig med fight…

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Previous articleSmaken av marka
  Next articleBra vær for gjeddefiske

  Related articles