More

  Her kan du fiske ørret i rennende vann i Østfold (Hooked+)

  Hei!

  Jeg lurte på om det finnes noen ørretbekker eller elver i Østfold-området der er det lov å fiske?

  – Laura

  Heisann!

  Ørretfiske i rennende vann i Østfold er ganske riktig noe man ikke så ofte hører om. Glomma er nok den beste plassen, og det finnes en del ørret fra Grønnsund i Eidsberg og oppover i elva, spesielt i områdene nedstrøms kraftverkene. Vanlig størrelse er opp til to kilo, men det tas fisk på opp til fem og seks kilo.

  Trolling fra båt, agnfisk og sluk er de metodene som fungerer best, men det kan fort bli en del bifangst, faktisk i såpass grad at ørreten nok helst er bifangsten. Gjedde, gjørs og abbor finnes det en god del av.

  Svært mange bekker i Fjellaområdene er fredet for alt fiske, og de er uansett temmelig små. Enten fungerer de som gytebekker for vannene, eller så lever det stort sett småvokste ørreter her.

  Elvene Tjæra og Dørja renner ut fra Fjella og ned i Rakkestadelva. Her kan man få greie fangster med ørret om man spaserer langs bekken med markstang. Mye av fisken er ikke større enn noen hundre gram, men det er tatt fisk på både en og to kilo her.

  Her er det ikke fiskekort, men du må ha grunneiers tillatelse for å parkere bilen. Slike bekker/småelver som dette finnes det en del av i fylket, men de er gjerne en lokalt godt gjemt hemmelighet. Se på kartet i ditt nærområde og spør en grunneier om du kan prøve å fiske i bekken over eiendommen hans (sjøørretbekkene er ikke åpne for fiske).

  Det er for øvrig svært godt fiske etter sjøørret langs kysten i Østfold, og det er hundrevis av ørretvann i Fjellaområdene. Lykke til!

  – MVH Ole-Håkon Heier, fiskebokforfatter og allroundfisker

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles