More

  Her kan du fiske ørret i rennende vann i Østfold (Hooked+)

  Hei!

  Jeg lurte på om det finnes noen ørretbekker eller elver i Østfold-området der er det lov å fiske?

  – Laura  Heisann!

  Ørretfiske i rennende vann i Østfold er ganske riktig noe man ikke så ofte hører om. Glomma er nok den beste plassen, og det finnes en del ørret fra Grønnsund i Eidsberg og oppover i elva, spesielt i områdene nedstrøms kraftverkene. Vanlig størrelse er opp til to kilo, men det tas fisk på opp til fem og seks kilo.

  Trolling fra båt, agnfisk og sluk er de metodene som fungerer best, men det kan fort bli en del bifangst, faktisk i såpass grad at ørreten nok helst er bifangsten. Gjedde, gjørs og abbor finnes det en god del av.

  Svært mange bekker i Fjellaområdene er fredet for alt fiske, og de er uansett temmelig små. Enten fungerer de som gytebekker for vannene, eller så lever det stort sett småvokste ørreter her.

  Elvene Tjæra og Dørja renner ut fra Fjella og ned i Rakkestadelva. Her kan man få greie fangster med ørret om man spaserer langs bekken med markstang. Mye av fisken er ikke større enn noen hundre gram, men det er tatt fisk på både en og to kilo her.

  Her er det ikke fiskekort, men du må ha grunneiers tillatelse for å parkere bilen. Slike bekker/småelver som dette finnes det en del av i fylket, men de er gjerne en lokalt godt gjemt hemmelighet. Se på kartet i ditt nærområde og spør en grunneier om du kan prøve å fiske i bekken over eiendommen hans (sjøørretbekkene er ikke åpne for fiske).

  Det er for øvrig svært godt fiske etter sjøørret langs kysten i Østfold, og det er hundrevis av ørretvann i Fjellaområdene. Lykke til!

  – MVH Ole-Håkon Heier, fiskebokforfatter og allroundfisker

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles