More

  Gode plasser for dypvannsfiske på Radøy (Hooked+)

  Hei.

  Har dere noen godplasser for dypvannsfiske i nærheten av Bøvågen eller Manger på Radøy? Er det helst en hel makrell surret til en krok som fungerer best til dette fisket?

  – Mvh Lennart  Hei du!

  Med Radøy som utgangspunkt har du massevis av muligheter for dypvannsfiske fra både land og båt. Dersom du har båt tilgjengelig kan du jo fiske overalt, men rett utenfor Manger er faktisk et godt sted å begynne. Lange, brosme og sei er det mye av i hele Mangerfjorden. Veien er også kort ut til Hjeltefjorden eller havet rundt Øygarden og Fedje. Her kan du få det meste, men på denne årstiden er det lange, brosme og torsk som er de mest aktuelle artene.

  Dersom du fisker fra land og vil dypt (100+ meter) kan du ta deg en tur ned på kaien på Kviste eller på svabergene nord for Bognestraumen. Her når du 100 meter+ dersom du får litt lengde på kastene. Det samme gjelder dersom du kommer deg ned til Radfjorden et eller annet sted.

  Hva agn angår har du også alle muligheter. Hel makrell er ikke det du begynner med dersom du er helt fersk innen agnfiske. Da kjører du gjerne et paternostertakkel eller et glidende takkel med fiskebiter eller filet. Ta en kikk på linkene så skjønner du opplegget. Hel agnfisk er effektivt til store rovfisker, men det er vanskelig å kaste en hel makrell fra land, og det krever gjerne litt trening å fiske med så store agn fra båt.

  På generelt grunnlag er det lurt å ta en kikk på sjøkart før du reiser ut for å fiske. Undervannsstrukturer gir deg mye nyttig informasjon om hvor det antagelig er strøm, hvor det er naturlig at byttefisk samles og lignende. Lykke til!

  – Mvh Endre Hopland, Hooked-redaktør og allroundfisker

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles