More

  Gjeddefluer

   

  Hei Lars!

  Jeg er en ivrig fluefisker, men har mest fisket etter ørret. Men så har det seg sånn at jeg har blitt bitt av gjeddebasillen og vil da prøve å dra gjedde med flueutstyr. Har gjort innkjøp av Vangen Phantom 9″ 8/9 stang og en aluminiums 7/8 snelle med intermediate snøre. Hva slags fortom ville du brukt og hvilke fluer ville vært midt i blinken for gjedda?


  På forhånd takk for rådene og jeg digger serien dere har på VgTv 😉


  Jonn Kjetil,
  Selve fortommen er uviktig, bare bruk noe tjukt og kort. Det som derimot er veldig viktig, er at du bruker kevlar som “spiss”, så gjedda ikke kapper snøret med sine sylkvassse tenner. Du får kjøpt det på vanlige spoler, og det oppfører seg omtrent som monofilament, du kan m.a.o. binde på flua med en normal knute. Fluemessig: Bruk noe stort og fiskeliknende. Et helvete å kaste med, men du fisker jo ikke gjedde for å kose deg. Du fisker gjedde fordi du må. Eller har lyst på gjeddekaker.
  Lykke til,
  mvh,
  Lars L.

   

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Related articles