More

  En etterlengtet tur etter sjøørreten

  Det finnes ikke dårlig vær, spesielt ikke om en er en dedikert sportsfisker, og mange steder i landet er sjøørreten virkelig i dytten akkurat nå.

  Av: Alexander Fredagsvik, Govannet

  Ute viser gradestokken null. Det er sludd i luften og det er tidlig. Faktisk veldig tidlig. Stian ringer meg klokken 06.00 og forteller at taxien står utenfor. Jeg har allerede brukt kvelden i forveien på forberedelser, og alt er på stell. Fluer produsert, strengt tatt unødvendig, men man må jo ha ett knippe favoritter til vinterfisket på plass, og det må være den rette fluen til den eksakte plassen.

  Stenger er sjekket, fortommer byttet, flueboksen ryddet og ikke minst gått gjennom. Yr og Storm er sjekket utallige ganger,. Plasser velges kun på forhold, noe vi ofte får valuta for. Jeg ringer Kjetil og spør om han er våken. Ja, jeg kommer ned lyder det i andre enden.

  Så er vi i gang. Kursen og planen for dagen legges samtidig som morgenkaffen inntas. Endelig skal en hel dag vies sjøørreten, og målet er selvfølgelig å finne blankfisk med litt størrelse. Etter hvert som vi nærmer oss destinasjon ørret, ser vi at temperaturen har sunket en del, og vi er godt nede på minus nå. Oh, shit! Nå gjelder det å krysse fingrene, og håpe at det ikke ligger is.

  Det er fremdeles mørkt ute når vi ankommer plassen, og idet lysningen gjør det mulig å se, ser vi isen. Skuffelsen er stor, og vi håper at det kun er snerk. Noe vi fort finner ut at stemmer.Stemningen stiger fort.

  Av erfaring vet jeg at typiske spey-kutlig-varianter i hvit/grizzly, samt krill-imitasjoner, funker godt nå på denne tiden av året. Jeg knyter på Cdc/senyos-varianten jeg laget kvelden før. På andre kastet sitter dagens første blanke. Ikke store tassen, men feit og blank.

  Timene går, og vi lander flere fine fisker. Det er kaldt, og i perioder er det kun viljen og håpet om en større blank en som holder oss gående. Alle sammen får fisk denne dagen, men vi må fiske hardt og smart for å finne fisken. En strømkant som kun viser seg i timen etter flo, viste seg å være hot spoten i dag, og gir dagens største på krill-flua og synk 3. Faktisk dobbelt-hooker vi fisk to ganger på denne plassen i dag, så vi kjører fisk samtidig mens latteren sitter løst.

  Det ble også en del lugg og fine fisker mistet, men dagens nedtur, eller kall det gjerne skuffelse, var da jeg mistet den store. Den som bare sugde tak og gjorde som den ville! X-stanga fikk virkelig kjørt seg, og det var 20 nervepirrende sekunder før slakklinen var ett faktum.

  Kjetil bivånet det hele, og er skjønt enig i at dette var en av det gromme slaget. Men det spiller ingen rolle. Det ble jo litt stor fisk i dag, uansett. Gleder meg allerede til neste vintertur. Man må bare elske kulden og drittværet! Det er når det river ute, at man virkelig føler seg levende. Og selv om det kan kjennes brutalt for både kropp og sinn å skulle gå ut i kulden og vannet nå, så er det ofte man blir belønnet med noen skikkelig fine fisker.

  Takk for turen gutter, håper vi kommer oss ut igjen snart! Tight Lines!

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles