Trollingfiskeren Tord felte diger kronhjort i Østerdalen

Det er i dorgefart Tord Fladeby bruker mesteparten av fritiden sin, men litt jakt får han også tid til. Mandag skjøt han en diger kronhjort.

Av: Endre Hopland

Fladeby, som er en av trollingkarene i Team Propell, liker seg på jakt. Under vann er det stort sett ørret, laks og gjedde det handler om, mens rådyr og hjort er favorittene i skogen. Forrige uke var han på hjortejakt i Østerdalen. Den første dagen ble resultatløs, men det gjorde ikke så veldig mye. Dag nummer to kommer han nemlig aldri til å glemme.

Grytidlig onsdag morgen løsnet Fladeby skudd mot en stor kronhjort. Dyret gikk rett i bakken, og en lettere oppspilt jeger kunne snart konstatere at det var selve drømmebukken han hadde sendt til de evige beitemarker.

– Det er i alle fall en 13-tagger, kanskje en 15-tagger også, men jeg tror to av taggene kan være for små til å telle, forteller Fladeby på Team Propell sin egen blogg.

Annonse

Den store hjorten ble veid til meget pene 150 kilo. De største kronhjortene kan veie opp mot 200 kilo, men slike dyr er veldig sjeldne. 150 kilo er sett på som en virkelig stor bukk.

SOLID: Tord Fladeby med kronhjorten på hele 150 kilo. (Foto: Privat)

Fladeby forteller at hjorten kom ut rundt 60 meter foran han, der den stilte seg opp og brølte.

– Det var et ganske enkelt skudd. Jeg har jaktet på en sånn stor bukk i fem år nå, og det var en ubeskrivelig følelse da jeg endelig traff på en. Geviret er symmetrisk og pent, og det er ingen knekte tagger. Nå blir det bogmontasje på veggen hjemme. Det til og med godkjent av kona, sier Fladeby.

Du kan lese mer om storhjorten og Team Propells øvrige sprell her.

SPENNENDE SAKER FRA VÅRE ANNONSØRER

video

Bruk Deeper under sommerens ørretjakt

Ørretfiske kan som kjent være like enkelt som vanskelig, men med Deeper blir alt så mye enklere. Av: 3 på Kroken – Natur- og villmarksopplevelser Vi befinner...