More

  Trollingfiskeren Tord felte diger kronhjort i Østerdalen

  Det er i dorgefart Tord Fladeby bruker mesteparten av fritiden sin, men litt jakt får han også tid til. Mandag skjøt han en diger kronhjort.

  Av: Endre Hopland

  Fladeby, som er en av trollingkarene i Team Propell, liker seg på jakt. Under vann er det stort sett ørret, laks og gjedde det handler om, mens rådyr og hjort er favorittene i skogen. Forrige uke var han på hjortejakt i Østerdalen. Den første dagen ble resultatløs, men det gjorde ikke så veldig mye. Dag nummer to kommer han nemlig aldri til å glemme.  Grytidlig onsdag morgen løsnet Fladeby skudd mot en stor kronhjort. Dyret gikk rett i bakken, og en lettere oppspilt jeger kunne snart konstatere at det var selve drømmebukken han hadde sendt til de evige beitemarker.

  – Det er i alle fall en 13-tagger, kanskje en 15-tagger også, men jeg tror to av taggene kan være for små til å telle, forteller Fladeby på Team Propell sin egen blogg.

  Den store hjorten ble veid til meget pene 150 kilo. De største kronhjortene kan veie opp mot 200 kilo, men slike dyr er veldig sjeldne. 150 kilo er sett på som en virkelig stor bukk.

  SOLID: Tord Fladeby med kronhjorten på hele 150 kilo. (Foto: Privat)

  Fladeby forteller at hjorten kom ut rundt 60 meter foran han, der den stilte seg opp og brølte.

  – Det var et ganske enkelt skudd. Jeg har jaktet på en sånn stor bukk i fem år nå, og det var en ubeskrivelig følelse da jeg endelig traff på en. Geviret er symmetrisk og pent, og det er ingen knekte tagger. Nå blir det bogmontasje på veggen hjemme. Det til og med godkjent av kona, sier Fladeby.

  Du kan lese mer om storhjorten og Team Propells øvrige sprell her.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles