More

  Test Tikka T3x Lite Riflepakke

  Vi har gjort en test Tikka T3x Lite riflepakke og her kan du se full video fra testen.

  Vi tok med oss mangeårige skribent i fra Vapentidningen, Arild Støen, for å få en skikkelig test av flere riflepakker, inkludert Tikkaen. Tikka T3x er også Bernts første rifle, og brukt mye i serien «Bernt gjør ting han ikke kan«, men denne gangen tok vi med fagfolk.

  Rifletest Tikka T3x Lite

  Visningen av Tikkaen starter 2:00 ut i videoen. Du kan selvsagt skrubbe frem og tilbake i hele testen som du ønsker.

  Video Test Tikka T3x Lite Riflepakke

  Samlinger

  Tikka T3x Lite m/Nikko Stirling Diamond 3-12×56 fikk under vår test samling på 37,1mm (Norma Jaktmatch) og 25,1mm (Lapua Trainer) senter/senter. Ikke helt presisjonen vi vanligvis ser fra en Tikka T3x Lite som også har 1 MOA garanti på 3 skudd.

  Bilder – Tikka T3x Lite

  Innhold i riflepakken – Test Tikka T3x Lite

  • Pris: 17990
  • Egenvekt rifle : 2800 gr
  • Topunkt sikring
  • Optikk: Nikko Stirling Diamond 3-12×56
  • Rødt lys
  • Optilock Montasje
  • Justerbar kolbe
  • Avtrekk er justerbart fra 1 – 2kg
  • 1 MOA treffpunkts garanti 3 skudd
  • Gjenget M14x1
  • Magasin 3+1
  • A-Tec Forest lyddemper

  Fra importøren

  Når kompromiss er ikke et alternativ
  Tikka T3x lite kombinerer høy ytelse med enkelt bruk. Lite modellene er utstyrt med T3x syntstokk og alle de nye egenskapene. Disse modellene kommer med et klassisk lav-vinklet grep.

  Den klassiske T3x lite har blånert løp og sort syntstokk.

  Tilgjengelig i Links (venstre)
  Løpslengder på 510mm – 570mm 620mm
  Magasinkapasitet på 3 og 4 skudd.
  Vekt på 2,7-2,9 kg

  Forbedret grep
  Et grep som aldri glipper. Tikka T3x sin syntetiske stokk har et nytt og forbedret mønster og design som er spesielt designet for å gi skytteren et god og solid grep under alle forhold.

  Ny modulær stokk


  Tikka T3x har et nytt modelært stokksystem som har utskiftbare pistolgrep, noe som gjør det mulig å endre vinkelen på grepet til å passe jegeren. (ekstra grep selges seperat).

  Tikka T3x syntesike stokker har også mulighet for å variere bredden på fortreet.

  Ny kolbekappe
  Tikka T3x modellene kommer med ny kolbekappe-teknologi som reduseres rekylen mot skulderen til skytteren. Den nye rekylputen lar deg fokusere 100% på selve skuddet.

  Redusert resonans i kolben
  Det er viktig å være så lydløs som mulig i skogen når man jakter. Tikka T3x sin syntetiske stokk er nå fyllt med skuminnlegg i bakre del av kolben. Dette minster støyen som genereres fra kolben. (ikke tilgjengelig for kolber som kan justeres).

  Forbedret bolthode
  Robustheten og kvalitet går hånd i hånd. Tikka T3x modellene kommer med slitesterkt metallic bolthode som dekker og beskytter den bakre delen av bolten og tennstiften.

  Oppgradert skinne
  Ha alltid målet i siktet. Tikka T3x modellene har ekstra skrueplasseringer på toppen av låskassen slik at du kan få robust festet picatinny skinnen – selv når du bruker større kikkertsikter.

  Re-designet utkaster
  Den nye Tikka T3x låskassen introduserer en utvidet vinklet utkasteråpning som gjør det enklere å legge inn en ladning av gangen.

  Sikkerhet – Test Tikka T3x Lite

  Tikka gir deg to-stegs sikkerhet, blokkering på avtrekkeren og på bolthåndtaket. Sikringen er enkel å håndtere og indikerer når riflen er klar til avfyring.

  Sluttstykke
  Sluttstykket er deesignet for presisjon, pålitelighet og enkel håndtering.

  Avtrekker
  ett-stegs avtrekker med komfortabel trigger-følelse. Stålavtrekkeren har vertikale furer for økt grep selv når du har på deg hansker. Den er lett å justere gjennom magasinbrønnen fra 1 til 2 kg.

  Sikte
  Intererte skinner ar montert på toppen av låskassen for Tikka’s unike Optilock kikkerte montasje. Låskassen er også gjort klar for Picatinny kikkert base montasje.

  Stokk
  Tikka T3x stokken er designet for å være lett og slitesterk. Nøye designet ved å bruke hvalnøtt eller fiberglass-forsterket syntetiske materialer garanteres en solid ytelse. Gripemønsteret er nøye designet for økt komfort og skikkelig grep.

  Løp
  Et kald smidd Sako løp av høyeste kvalitet i rustfritt stål er solid festet til låskassen for sikkerhet og nøyaktighet.

  Importør

  Importør av Tikka T3X Lite er Schou AS

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles