More

  Om kvinner på jakt og janteloven – en helaften i Litteraturhuset

  Torsdag 2. november inviterer NJFF og Camp Villmark til en helaften om kvinner på jakt, og arrangementet finner sted midt i hovedstaden.

  Av: Endre Hopland

  – Har du lyst til å høre mer om kvinner og jakt, sikre deg billett til neste års Camp Villmark og i tillegg få mange gode tips, inspirasjon og en goodiebag? Da må du ta turen til Litteraturhuset i Oslo klokken 18.00 torsdag 2. november, melder NJFF.  ​​​​Sammen med Camp Villmark er det altså NJFF som inviterer til samling i hovedstaden, under fanen Og kjøttet skaffer vi sjøl – jenter, jakt og jante. Ifølge arrangørene blir dette en eksklusiv foredragskveld med tema kvinner og jakt, og det loves spennende foredrag og innhold som garantert vil inspirere deg til å ta børsa fatt. Alle som tar turen får også en goodiebag som blant annet inneholder en billett til Camp Villmark til våren.

  Dørene åpner klokken 18.00, og en time senere blir det foredrag med Ingerid Jordal. Klokken kvart på åtte blir det en pause på en halvtime, før Stine Hagtvedt avslutter foredragsdelen.

  – Både NJFF og Camp Villmark vil selvfølgelig være til stede og svare på spørsmål underveis. Prisen for kvelden er 150 kroner for NJFF-medlemmer og 200 kroner for andre. Dette inkluderer altså billett til Camp Villmark 2018, melder NJFF.

  Billetter til arrangementet kan du bestille her.

  – Dette er en temakveld som er åpen for alle, og vi håper mange vil ta turen til Litteraturhuset denne torsdagen. Vi ser for oss en veldig spennende kveld, sier Espen Farstad i NJFF til Hooked.

  Kjapt om foredragsholderne:

  Ingerid Jordal: Når du hører begrepet «en jeger», hv​​em ser du for deg da? På 80-tallet var det upopulært å dra med seg kvinnfolk i jaktlaget. Nå danner de sine egne jaktlag. Er det egentlig noen forskjell på den kvinnelige og mannlige jegeren? Ingerid Jordal er fotograf med base på Voss og hjertet i Finnmark. Det siste året har hun fulgt en gruppe kvinnelige jegere i felt, og forsøker å finne svar på hva jakta betyr for dem.

  Stine Ha​gtvedt: Med prosjektet «Jakten på Norge» er S​​​tine godt i gang med å jakte seg gjennom landet. Prosjektet er et samarbeid med NJFF, og du kan følge henne på bloggen jegerstine.no. Hun ønsker å bli bedre kjent med den norske jegeren, og teste ut ulike jaktformer. Stine vil fortelle om hva som er avgjørende for at vi faktisk kommer oss ut på jakt, hvilke forventninger vi har og hvordan kvinner blir møtt i jaktmiljøet?​

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles