More

  Kjemperøye fra isen

  Jan-Are Aas kommer nok aldri til å glemme fisken han kroket fra isen på et vann i Nordland fredag i forrige uke.

  Av: Endre Hopland 

  Den ivrige fiskeren, som for tiden tester ut det nye røyeagnet til Attraqua, skulle bare ut på isen en rolig svipptur. Turen ble både lengre og mer intens enn han noen gang kunne forestilt seg. Jan-Are forteller:

  «Jeg hadde fisket i halvannen time da jeg bestemte meg for å dra hjem og måke snø. Det eneste turen hadde gitt meg var en krøket røye på kanskje 100 gram, samt noen kalde fingre. Jeg dro opp pilkene mine, men i siste liten bestemte jeg meg for å prøve godstanga litt til. Jeg slapp ned på ønsket dybde og pilket litt. Etter noen rykk kjente jeg at noe var bortpå kroken, så jeg sveivet opp og fikk se at agnet var borte. Jeg egnet en gang til bare for å se om jeg skulle ha lykken med meg, og etter bare noen få rykk smalt det til i stanga, og snøret raste ut! Jeg stod i 15 minutter uten å klare å hente inn mer line enn fisken tok ut, og tankene raste i hode mitt. Er det en laks? Er det en stor ørret? Er det en monsterrøye? Ettersom minuttene gikk, ble jeg mer og mer redd for at jeg skulle miste fisken, men etter en god halvtime var den nesten helt oppe med hullet. Etter å ha guidet hodet til fisken forsiktig inn til hullet, så jeg bare noen tenner! Deretter kom det som sjokkerte meg: Et virkelig svin av en fisk! Et skikkelig monster! Et uhyre av en røye som veide hele 5780 gram! Altså 5.8 kilo! Jeg bannet, jeg ropte og jeg jeg skreik! Det var helt awesome! Og agnet er selvfølgelig Attraqua!»

  Kjemperøye
  Jan-Are Aas fikk en røye på hele 5780 gram under isfiske i Nordland fredag. (Foto: Privat)

  Norgesrekorden på røye er for ordens skyld 8250 gram. Denne fisken ble tatt i Skogseidvatnet i Hordaland. Her er røyene kjent for å vokse seg enorme, noe settefiskanleggene i vannet nok er en medvirkeende årsak til. Røye på 5,8 kilo utenfor Skogseidvatnet er slett ikke hverdagskost, så Jan-Are Aas har all mulig grunn til å være fornøyd med fredagens fangst.

  Se video av kampen med storfisken under:

  Har du fått en uvanlig fangst, eller bare hatt en artig fisketur? Fortell oss gjerne om den. Tekst og bilder kan sendes til endre@hooked.no.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles