More

  Generelt om fluefiskeutstyr

  Mange hevder at folk generelt er altfor opptatt av utstyr, men husk: Fluefiske blir aldri morsommere enn du gjør det til selv, og for mange er utstyrshysteri selve grunnen til at de fisker med flue.

  Det som er helt sikkert, er at fisketuren blir morsommere og mer produktiv når stanga, snella, snøret og fortommen jobber sammen som en enhet, og alt fungerer som det skal.

  Sjekk utstyret ditt med jevne mellomrom. Det er kjedelig å miste drømmefisken fordi utstyret sviktet i et avgjørende øyeblikk.  Sjekk at de ulike stangdelene sitter godt sammen, at spolen på snella snurrer rundt som den skal, at snøret ikke har sår og sprekker, og aller viktigst: sjekk alle knuter med jevne mellomrom.

  Nytt utstyr kan være fryktelig dyrt, og enkelte ting kan med fordel kjøpes brukt, for eksempel stang.

  Vadere, derimot, bør alltid kjøpes nytt – med mindre man er en pervers jævel som liker eimen av den tidligere eieren.

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...
  Previous articleFjesing
  Next articleWobbler

  Related articles