More

  Denne er det ikke mange som har fått på flue

  Fluefiskesiden-brukeren «Bjørnen» var egentlig på jakt etter sjøørret da han fisket i nærheten av hjemstedet Husnes i Hordaland onsdag i forrige uke. Det han fikk var noe ganske annet.

  Av: Endre Hopland

  Det er på forumet på Fluefiskesiden storfiskeren forteller om sin nokså spesielle onsdagstur med fluestangen. Håpet var altså sjøørret, og det ble fisket fra tidlig grålysning av, i en grunn vik med klassisk leopardbunn. «Bjørnen» forteller:

  «Jeg er utvadet til ca. livet da jeg plutselig ser en steinbit som ligger rolig på bunnen noen meter fra meg. Jeg lurer først på om den er død, men kjenner at pulsen stiger når den plutselig åpner kjeften og knuser noen blåskjell som henger på en stein rett ved siden av den. Fisken har intense øyne som ser på meg, og jeg føler at knusingen av skjellene er en advarsel om at beina mine er neste mål. Adrenalinet fosser i kroppen, og jeg begynner å rygge forsiktig bakover. Tenker litt frem og tilbake om hvor mange som vil tro på denne historien om jeg ikke har bevis. Med tanke på at fisken tydelig er aggressiv tar jeg fluen, en kutlingimitasjon, og kaster den litt forbi fisken. Jeg lar fluen synke ned mot bunnen og drar den tilbake forbi fisken. Etter et par forsøk løfter fisken seg fra bunnen og suger fluen i seg. Da fisken kjenner at den henger fast, kommer den rett mot meg. Bilder av knuste bein og blod raser forbi inne i hodet mitt. Heldigvis klarer jeg å stramme opp stangen, og fisken svinger til side og går utover mot dypet. Jeg rygger innover mot land med fisken på slep. Heldigvis henger fluen ytterst i leppen, og ved hjelp av krokutløsertangen er fisken raskt fri. Tar noen kjappe bilder, før jeg slipper den, og fisken svømmer rolig utover og forsvinner i dypet. Er en C&R-mann så er en C&R-mann».

  Steinbit på flue
  Det er ikke alle forundt å få steinbit på flue, men det går an. (Foto: Privat)

  Ifølge Villmarksliv sin offisielle norgesrekordliste, veide den største gråsteinbiten noen gang tatt på flueutstyr 5,85 kilo. Denne falt for en flue i Arendal for snart 14 år siden, og det var Lars Drage som var fangstmannen. Gråsteinbiten er en aggressiv fisk som spiser det meste, men å få den på flue er unektelig spesielt. Vi gratulerer fangstmannen!

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles