More

  Fisketur til Cuba – Cayo Romano

  På Cuba har tiden nesten stått stille siden 1950. En fisketur til Cuba – Cayo Romano er som å dra tilbake i tid.

  Opplev den helt spesielle stemningen, og den vakre tropiske naturen, mens du fisker på en av verdens beste “grand slam”-destinasjoner. En fisketur til Cuba – Cayo Romano og Cayo Cruz er egentlig samme område, og du fisker begge plasser i løpet av uka.  Området har vært stengt for allmenheten i mange, mange år, og åpnet nå for bare 3 år siden. Fiskepresset er, og har vært, lik null. Du har derfor mye fisk, og fisk som ikke er vant til å se fluer og fiskere. I dette området er det godt med stor bonefish, tarpon og permit, samt spennende arter som baracuda, snook og Jack’s. Du bor på en nedlagt og ombygd sukkerplantasje i byen Brasil, og kjørers hver morgen ut til de ytterste øyene, der båtene ligger. Vi hjelper deg med alle forberedelser – fra fluevalg til utstyrsvalg og klær! Turen er på 9 netter, der 7 netter tilbringes i Cayo Romano, og 2 netter tilbringes på 5 stjernes hotel i Havana. 6 hele dager med et fantastisk fiske, og to netter i Havana by – Dette er virkelig noe du bør oppleve nå før Cuba åpnes for amerikanere, og kanskje endres totalt…

  [googlemap src=»https://maps.google.no/maps?q=Cayo+Romano,+Camaguey,+Cuba&hl=en&ll=22.339914,-78.123779&spn=11.071711,15.622559&sll=17.921366,-87.96109&sspn=0.089098,0.122051&oq=cuba,+cayo+rom&hnear=Cayo+Romano&t=m&z=7″ height=»200″ ]

  Hva du kan forvente på denne turen:

  La oss si det med en gang, fiskemessig er denne destinasjonen på høyde med Cayo Largo, og har noe av det beste tropiske fluefisket du noen gang vil kunne oppleve, men den har også noen svakheter. Man bor et lite stykke fra sjøen, og må kjøres ca. 40 minutter hver morgen for å komme til båtene. Maten og hotellet holder også en litt lavere standard, og guidene har ikke like lang erfaring (nyåpnet sted) som på Cayo Largo. De snakker grei “fiske- engelsk”, men klarer ikke lengre samtaler. Når dette er sagt, så får du oppleve et fiske som er så vanvittig bra at det virkelig er verdt å vurdere denne turen. Så lenge man er klar over disse punktene, og har selve fisket som hovedmål for turen, så vil vi påstå at du få ekstremt mye for pengene. Maten er bare OK, guidene er litt dårlige i engelsk, men det går helt greit så lenge du står og gliser hele dagen under fisket. Med så mye stor bonefish, og muligheter på virkelig store tarpon og mange permit, så er dette faktisk en av de aller beste destinasjonene vi har for både nybegynnere og erfarne tropiske fiskere!!

  Fisketur til Cuba – Cayo Romano :

  Fisket i Cayo Romano er helt fantastisk! Det er mye stor bonefish i området, og det vil ofte dukke opp muligheter for å prøve seg på tarpon og permit. Det er få steder som kan måle seg med antall store bonefish. Gjester kan forvente å få bonefish i løpet av uka som vil bikke 7-10 pund. Området er også fantastisk dersom man vil prøve seg på Permit. Større permit finnes ofte på 0,5- 1,5 meters dyp, og cruiser gjerne bak matsøkende rokker. Vi har også funnet grunne områder der vi sniker oss inn på mindre permit til fots..

  Store tarpon kommer ofte inn på området i april/mai, og Baracuda, Snook, Snapper, Jack’s dukker opp når du minst venter det. Det er mengden fisk, urørte fiskeområder og variasjonen av arter som gjør dette stedet så spennende. Området er 366 kvadratkilometer stort, så her har hver båt over 50 kvadratkilometer helt for seg selv om man vil. Kommersielt fiske er streng forbudt, og naturen er så å si urørt av mennesker.

  Området består av store mangroveøyer, kanaler og bukter, både myke og hardpakkede ”sand flats” og ”turtle grass flats”, men også større laguner og typiske “tarpon-flats” der vi oftest fisker fra båten.

  Daglig program i Cayo Romano:

  Hver morgen er det frokost i spisesalen, og så gjør alle seg klare til felles transport ut til båtplassen. Denne turen tar ca. 45 minutter, og etter å ha passert den lokale militærposten kjører man utover på øyene. Passet må være med og vises til militærposten den første dagen. Cayo Cruz ligger nærmest, og her passerer store mengder tarpon i april/mai. Vi kjører på enkle veier bygget på moloer mellom øyene, og passerer mange broer der tidevannet presses igjennom. Ute på Cayo Romano finner man de beste bonefish og permitområdene, og her ligger båtene ved siden av guidenes bungalow, der vi oppbevarer fiskeutstyret mellom hver fiskedag. Guidene skyller stenger og sneller etter endt fiske, og de står trygt her.

  Guidene er ivrige på å komme tidlig i gang dersom forholdene er rette for det, så ofte anbefales det å ta frokost kl. 05:00 og avreise 06:00, slik at man er i gang med fisket rundt kl.07:00. Fisket er vanligvis 8 – 8,5 timer pr dag, og man er tilbake til båtplassen senest kl. 16:00. Middag servers ca.kl. 19:00.

  Nedlastninger

  Program 2013 – Last ned

  Kontakt oss for tilbud på en fisketur til Cuba – Cayo Romano

  Kontakt XXL Adventure

  Fisketur til Cuba - Cayo romano med XXL Adventure

  Bildegalleri fra en fisketur til Cuba – Cayo Romano

  Videoer

   
  [divider]

  Andre fluefiskereiser og eksotiske fisketurer

  [maplist categories=»308″ showdirections=»false» hidecategoriesonitems=»true» simplesearch=»true» hidefilter=»true» hidesort=»true» locationsperpage=»5″]

  [divider]

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles