More

  Stor ørret i fantastiske omgivelser – bli med til Hallingdal

  Ørreten er i en egen liga når det gjelder populæritet her til lands. Femundsmarka, Hardangervidda, Børgefjell og Hemsila er alle velkjente og velklingende navn. Men ikke langt fra RV7 ligger Hallingdal, der er det også tidvis makeløst godt ørretfiske med store bamser.

  Av: Bernt Nor

  Hver høst de de siste årene har jeg tatt en tur opp til fiskekompis Trond Andersson i Ål i Halllingdal. Dette er alltid meget trivelig, med godt selskap, juging og litt ørretfiske innimellom. Nå er jo Trond faktisk verre enn minken til å fiske ørret. Det er ikke få kilos, tokilos og trekilos ørreter denne mannen fanger og setter pent ut igjen i Holselva og omegn.

  Metoden er aktivt markfiske, som i all enkelhet er haspelfiske med en liten fluekrok, påtredd én mark og et lite blysøkke. Fjærlette bevegelser og full kontakt gjør at du kjenner hver stein nedover elva. Kroken setter seg fint inne i kjeften på ørreten slik at de over 40 centimeter kan settes uskadd tilbake.

  Les også: Andre artikler om ørretfiske i Hallingdal og Holselva

  Med på laget i år var også en slektning av meg, nemlig Jørgen Engen. Dette er en trivelig ung herrmann som til vanlig er mer interessert i hagleskyting og Skeet-konkurranser enn ørretfiske. Vi gjorde en deal: Jeg tar med han på ørretfiske, og han lærer meg å skyte med hagle. Den dealen passet helt utmerket, da jeg nettopp har startet min jakt-karriere.

  Jørgen satte både ny personlig rekord, og hadde på en 2+-ørret, før en rævva brems ødela for den moroa. Den snella er kassert for å si det slik. Moral: Ikke kjøp de billigste utstyret, og hold det ved like.

  Vi var på jakt etter gode opplevelser, fint fiske, noen pannefisk og hyggelig selskap, og hvordan det gikk med vår tur i Hallingdal kan du se i videoen over. Som du fort vil forstå så skal vi tilbake dit…

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles