More

  Vi besøkte Jakt- og Fiskerdagene på Elverum – Her er vårt syn sett med fiskeøyne

   

  Forventningene var delte når gjengen på to fiskere og en samboer med en gutt på 11 mnd satte seg i bilen og dirigerte doningen mot E6, nordover ut fra Oslo.

     NJFF virker jo litt «jakt tungt» for oss utenfor organiasjonen og det er jo mange debatter rundt om i landet at NJFF kunne gjort mer for sportsfiskerne; vært mer synlige, satt mer press på myndighetene i sentrale og store spørsmål osv. Vi var derfor spente på hva NJFF ville bidra med for fiskerne på dette arrangementet.

   

  Vi startet med blanke ark, og skulle prøve å se arrangementet med ferske øyne – og selv om det satt 50 år sportsfiskeerfaring  i bilen hadde ingen av oss vært deltagere før.

   

  Kjøreturen fra Oslo til Elverum tok omtrent halvannen time, og gikk fint. Skiltingen var bra, parkeringsvaktene var mange og de dirigerte oss til et av de mange jordene som ble brukt som parkeringsanlegg denne lørdagen.

   

  I 2010 var det over 30.000 besøkende og 250 utstillere, og køen ved inngangen tyder på bra antall også i år selv om det skal endel til å matche fjoråret da det sammenfalt med landsskytterstevnet.

   

  Foto: HOOKED

   

  Oversiktskartet var greit – og tiden var inne for å prøve å finne ut hva som var interessant for oss fiskeentusiaster!

   

  Foto: HOOKED

   

  Det første som slo oss var stemningen som jo blir veldig spesiell med mange utendørsaktiviteter i naturskjønne og gjennomtenkte områder fremfor fluoriserte taklys og betong som man kanskje er vant til fra andre messer.

   

  Og arrangørene har virkelig brukt plassen godt langs Glommas bredder, og vi ble usynlig geleidet fint igjennom løypa. Litt som å følge IKEAS gule striper, men uten tvang. Fint!

  Foto: HOOKED

   

  Mange kjente aktører hadde tatt turen men vi kunne tenkt oss noe mer variert utvalg for oss fiskere.

   

  Fluebindere var det flust av, og inne i Skogmuseet var det både utstilling og en håndfull bindere aktivt i gang. NJFF hadde også gratis fluebindekurs i sin Jakt- og Fiskerlandsby.

   

  To kastebasseng var det å oppdrive – ett fra Zpey, hvor Zpey og Tundra/Flyfish Europe kjørte både demo og lett instruksjon. Det andre bassenget var etter sigende for demo av woblere/sluker vi ikke rakk å få sett.

   

  Foto: HOOKED

   

  Vi besøkte fiskedammen ved å ta turen over broa til Prestøya. Her var det en lang kø av barn og unge som fikk hjelp av sindige karer i fra Løiten JFF. Villig tredde de på mark på de lange stengen som var til utlån, og på køen å bedømme står de nok der enda.

   

  Foto: HOOKED

   

  Det var også instruksjoner i kasting, tjekkisk nymfefiske og annet langs Glomma. Dyktige intruktører og unik setting, gjorde at dette ble mer innbydende enn mange andre arrangementer vi har vært på.

  Foto: HOOKED

   

  Barnevennlig var det helt klart, med mange aktiviteter, noe disse unge jentene og guttene kan bekrefte. Men på Elverum holder det ikke med ei lita hytte, her bygger ungene HUS.

   

  Foto: HOOKED

   

  Ellers var det mye jakt og hund. Flåing av rev, salg av børser og utstyr, skytebane og mye mer.

   

  Konklusjon sett fra fiskerns stådsted:

   

  Bra:

  Stemningen, utendørsaktivitene og fasilitetene. Godt med fingermat, bålkos og ulike smaksprøver.

   

  Når det gjelder utvalg & aktører, var det litt som forventet – midt på treet.

   

  Minus:

  Speaker: Noen burde putte en sokk i kjeften på speakern. Ryktene mener at speakeren var en radiovert i fra Elverum. Newsflash : Dette var ikke en radiosending! Utrolig masete og ustanselig snakk om helt uvesentlige ting. Mottsatt effekt: Vi sluttet å høre.

   

  Forstmann restaurant i Skogmuseet:

  Biffen som ble servert var gjennomstekt, og ble med det bra smakløs. Vi måtte be om bernaisesausen, og når den først kom var den tynn og på kanten til skilt.  Salaten var heller ikke mye å snakke om. Trist og ikke verdt de 255 kronene de forlangte.

  Tunfisksalaten fikk derimot godkjent karakter, ellers rent og pent.

   

  Kommer vi tilbake neste år?

  Ja, det er vi ganske sikre på. Med egen mat og øreplugger.

   

   

   

   

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles