More

  2,1 kilos sjøørret sender Svenn-Gunnar ut på drømmetur

  Svenn-Gunnar Rustgård (33) fra Uvdal kan smile hele veien over Atlanteren. Han er en av to heldige fiskeentusiaster som nettopp har vunnet en fisketur til Alaska ved å fange en sølvblank sjøørret i Tønsbergstraktene en vårdag i april.

  Tradisjonen tro arrangeres fiskekonkurransen med det beskrivende navnet ”Sjøørretkonkurransen i Tønsberg” på vårparten. Konkurransen tiltrekker seg flere hundre håpefulle i kampen om å vinne en eksotisk fisketur. I år måtte 260 kvinner, menn, barn og ungdommer se seg slått av fiskeren fra Uvdal. De tre dagene konkurransen varte bød ikke på et kanonfiske, og mange gikk slukøret hjem i år, men å holde ut skulle vise seg å være oppskriften på suksess.

  Se også: Bildegalleri fra sjøørretkonkurransen

  Svenn-Gunnar gjorde det ikke lett for seg selv, med å vente med å få fisk til noen timer før konkurranseslutt søndag ettermiddag. Under bilturen på vei hjem bestemte han og fiskekompisene seg for å prøve lykken i ikke helt ukjente Sandebukta ved Holmestrand. Om de fikk fisk der, var det jo ikke så altfor langt ned til Furustrand Camping og innveing. Det var strategien. Lurt det.

  En haspelstang med bombarda og grønn jiggy-flue i enden var det som skulle til for å trigge den skye sjøørretten. BANG! sa det etter utstyrsbyttet, og innsveiving over samme spot som tidligere.

  – Det var klart at fisken var stor da snella hylte og den tok fort flere titalls meter snøre i utraset. Tailwalking til og med. Nerver, forteller Svenn-Gunnar.

  Sjøørretkonkurransen i Tønsberg 2016 068
  Svenn-Gunnar Rustgård (33) i fra Uvdal skal til Alaksa, gitt

  Han visste at det ikke var tatt noen større fisk fredag eller lørdag og at sjansene for en fin premie var innenfor rekkevidde. Angsten for å miste fisken krøp oppover nakken og ut i skjelvende fingre. Men fisken kom inn den, etter en stunds kjøring. Ved innveing stod det 2108 gram og 56,5 centimeter på arket, noe som gir en fin k-faktor på 1,17.

  Les også: Resultatliste sjøørretkonkurransen

  Det holdt inn til førsteplass i Åpen klasse, og hans reisekamerat fra Flueklassen ble Einar Gloslie. Vi ønsker Svenn-Gunnar og Einar en fantastisk tur over dammen og skitt fiske!

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles