More

  To nordmenn blant de fire beste etter halvfisket havfiske-EM

  Årets havfiske-EM på Island har fått en tøff start, med båttrøbbel på første dag og storm med orkan i kastene på dag to. Men nordmennene fisker bra.

  Av: Endre Hopland

  Startskuddet for årets havfiske-EM gikk som tidligere skrevet mandag morgen, men på grunn av båttrøbbel måtte fisket deles opp i en formiddagsøkt og en ettermiddagsøkt. Dette gav naturlig nok arrangøren mye mer arbeid, slik at resultatlistene fra første fiskedag faktisk ikke var klare før nå i ettermiddag. Som om ikke det var nok ble dagens fiske avlyst på grunn av sterk vind.

  På den noe amputerte førstedagen, som også utgjør sammendraget i årets havfiske-EM, er det ingen tvil om at de norske håpene har gjort sine saker bra. Halvparten av den norske delegasjonen på ti fiskere vant båtene de var på, og disse har plassert seg fra andre til 27. plass på resultatlisten.

  Med båtseier, åtte forskjellige arter, 25 fangede fisk og til sammen 186 poeng, er det iren Joe McPeake som leder havfiske-EM etter halfisket konkurranse. Vår egen Tor Arne Rygg har faktisk ett poeng mer enn McPeake, men er på andreplass etter i sammendraget da hans irske konkurrent har fått en art mer. Rygg fikk ellers 37 fisk på første fiskedag.

  På tredjeplass etter første fiskedag finner vi russeren Victor Alikin, som vant sin båt med 20 fisk fordelt på syv forskjellige arter. Alikin står bokført med 179 poeng etter første fiskedag. Bare fem poeng bak, på fjerdeplass, finner vi nordmann nummer to. Lars Hellum vant båten sin med 22 fisk fordelt på syv forskjellige arter.

  Neste nordmann på listen er Jostein Lundal på 13. plass med 155 poeng. Roar Sandvoll har på sin side plassert seg på 22. plass med 136 poeng, mens Petter Skudal innehar 27. plassen med 121 poeng.

  Geir A. Solland står bokført med pene 125 poeng etter første fiskedag, men i og med at han ikke ble bestemann på båten sin må han ta til takke med en foreløpig 36. plass. Trunn Handeland gjorde det enda bedre, og landet solide 40 fisk. Dette resulterte i hele 148 poeng, men med bare en tredjeplass på båten må den norske havfiskedronningen ta til takke med en foreløpig 57. plass.

  EM-debutant Jeanett Brudeseth Bersås ble også middelhavsfarer på sin båt på første fiskedag, og ligger på 67. plass med 113 poeng. De to siste nordmennene i feltet, Per-Henning Hageland og Kjell-Jarle Oldeide, har plassert seg på hver sin side av 100-tallet. Hageland ligger på 95. plass med 100 poeng, mens Oldeide innehar 101. plassen med 87 poeng.

  Forhåpentligvis bedrer været seg til i morgen, slik at årets havfiske-EM kan fortsette. Vi kommer tilbake med oppdateringer så snart vi har ferske resultater klare.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles