More

  Tilbake i sadelen

  20. mars 2015:

  Etter ti dager på utenlandsreise, inkludert seks fiskedager i fantastiske Belize, er jeg nå tilbake i gamlelandet. Fredag formiddag ble det også en kjapp fisketur, til tross for klassisk Vestlandsvårvær.

  Kontrastene fra forrige ukes fiske var nokså enorme, men litt frisk luft er jo alltid bra. Likevel gjorde jeg ting enkelt denne fredagen. En kastestang og noen wobblere var alt som ble med meg på tur, sammen med kamera og en avkrokingstang. Turen gikk til et av barndommens vann, og håpet var at det kanskje var en sulten førleksgjedde på plass. Det skulle det vise seg at det var.  Siden det høljet ned, ble det ikke rare turen. Jeg tror faktisk ikke at jeg gjorde mer enn kanskje 20 kast til sammen. Med følgefisk på kast nummer to og fast fisk på kast nummer tre, var dette likevel alt som skulle til. Gjedden var ikke veldig stor, men feit og nokså tung med tanke på lengden. Årets første eksemplar av arten var det også.

  Etter en kort kamp og et par bilder, fikk fisken svømme uskadet tilbake der den kom fra. Det blir nok litt mer satsing på gjedde i 2015 enn tidligere år, da jeg har ambisjoner om å slette persen på syv kilo før rakettene går til værs om et svangerskaps tid. Så får vi se om noe slikt er mulig på hjemmebane…

  PS: Egen magasinreportasje fra Belize-turen kommer om noen uker, og enda litt lenger frem i tid blir det filmatiserte godbiter fra det samme paradiset. 

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles