Til helgen braker det løs i LangesundDel dette:

Til helgen går tradisjonsrike Langesund Fiskefestival av stabelen for 20. gang, og du har fremdeles mulighet til å melde deg på.

Av: Endre Hopland

Fiskefestivalen i Langesund er den største småbåtfestivalen for artsfiske i Skandinavia, og sørger for et yrende liv i den vesle Telemarksbyen i august hvert eneste år. Her samles nemlig fiskeinteresserte fra både fjern og nær for å kjempe en innbitt kamp om flotte premier, og ikke minst skryterettigheter frem mot neste års konkurranse.Opp gjennom årene har festivalen båret flere navn, men på folkemunne har den alltid gått under Langesund Fiskefestival eller Langesundfestivalen. Det offisielle navnet i år er likevel Raymarine Langesund Fiskefestival, og som den årvåkne leser sikkert skjønner er dette fordi Raymarine er hovedsponsor. Det betyr, som så ofte tidligere, at det ligger alvorlig flotte elektronikkpremer i potten når konkurransen sparkes i gang grytidlig om morgenen lørdag 13. august.

Langesundfestivalen er en lagkonkurranse, der hver båt utgjør et lag med inntil tre fiskere om bord. Det skal fiskes med stang, og hvert lag har lov til å bruke til sammen fire stenger om gangen. Bare et eksemplar av hver art er tellende, og antall poeng stiger proporsjonalt med fiskens størrelse. For å gjøre det bra gjelder det altså å få så mange forskjellige arter som mulig, og aller helst store eksemplarer, også.

Det deles ut individuell plakett for størst fisk innen hver eneste tellende art, og med unntak av microfiskene er dette de aller fleste. Premiebordet er ellers fullt av godbiter, og gevinster for hundretusenvis av kroner skal deles ut etter endt konkurranse søndag ettermiddag.

Nytt av året er ellers en aldri så liten gulrot signert den trofaste sponsoren og støttespilleren Nor Bunkring. De deler nemlig ut et gavekort på 5000 kroner til den fiskeren som får festivalens største makrell. Snelledoktor Jon Kolstad stiller ellers med gratis service for to sneller til den fiskeren som får størst rødknurr i løpet av konkurransen. Alle påmeldte lag er også med i trekningen av en fisketur til Sjøtun Brygge i Troms.

– Så langt er 47 lag påmeldt, og værvarselet ser OK ut. Det blir som vanlig fisking lørdag og søndag, og premieutdeling på Victoria Gjestgiveri søndag klokken 17.00, sier Roger Nilsen i arrangørklubben Trutta til Hooked.

Du kan melde deg på konkurransen via TicketCo.

Del dette:
Prev Besøk ti utvalgte vann og vinn flotte premier
Next Campelen på Bryggen blir Hooked+ Partner

Comments are closed.