More

  Tiårsjubilanten hedret av hjembyen

  Skitt Fiske AS er kåret til årets «Hjerte for byen» i Sandefjord. Dette skjer samtidig som suksessbedriften feirer ti år med salg av fiskeutstyr.

  Av: Endre Hopland

  I løpet av ti år har Skitt Fiske klart å gjøre 150 000 kroner i egenkapital om til en omsetning på totalt 250 millioner kroner. I fjor omsatte selskapet for 52 millioner, og hadde et resultat på 1,8 millioner. Ifølge Byavisa Sandefjord, som først omtalte saken, stopper ting helle ikke her. Skitt Fiske har nemlig store mål også for fremtiden.  – Vi ser hele tiden etter nye og bedre løsninger, men er alltid nøktern i vår satsing. Vi har hele veien tatt steg for steg, og ikke tatt på oss for store kostnader underveis, sier daglig leder i Skitt Fiske AS, Anders Amundsen.

  Det hele startet i kjellerstuen til Amundsens mor i 2005, før bedriften fikk egne lokaler og et lite utsalg på Kullerød. I 2008 flyttet de til Pindsle, og til tross for flere utvidelser har de ifølge Amundsen fremdeles for liten plass.

  – I fjor sto de nye lokalene på 2000 kvadratmeter ferdig, men vi jakter på et nytt og større lager. Når vi har det på plass, har vi også muligheten til å utvide butikken ytterligere, sier Amundsen.

  Det har aldri vært noe alternativ å flytte hele driften ut av Sandefjord.

  – Det er gunstig for oss å være her. Sandefjord er en netthandelby, og det nyter vi godt av. VI har lokale leverandører av løsninger, og dermed gode samarbeidspartnere som holder til i nærheten, forteller den daglige lederen i tiårsjubilanten.

  Les også: Skitt Fiske sin fiske- og friluftsmesse

  ”Hjerte for byen” Sandefjord er en næringskåring som i år har fokus på verdiskaping. I juryens begrunnelse heter det at årets vinnere er godt kjent både i og utenfor Sandefjord og Vestfold.

  – Gjennom en tiårsperiode har de bygd opp et merkevarenavn både de og byen kan være stolte av. I ekte gründerånd var det en genuin tanke om å bruke egen kunnskap til å skape noe som lå bak. Klokkertro på eget prosjekt var avgjørende, sammen med knallhard jobbing og alternativ tenking. Målet var å gi det beste av det beste til kundene. Veien fra idé til oppstart var kort. At suksessen skulle komme så raskt var nok ingen forberedt på, men takket være løsningsorienterte gründere og samarbeidspartnere, løste de alle utfordringer som dukket opp, mener juryen.

  – Oppsummert er det hardt arbeid, kreativitet og nøkternhet som ligger bak suksessoppskriften. Vinneren har sine røtter her i Sandefjord, og har aldri sett på utflytting som et alternativ. De lover at de også i fremtiden skal være en leverandør av produkter med høy kvalitet, og kommer til å bite fra seg i nye konkurransesituasjoner framover, pekes det på.

  Vi gratulerer Skitt Fiske med både jubileum og hedersutmerkelse, og ønsker lykke til med videre prosjekter.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles