Vi er ikke eksperter på lyd, la det være klinkende klart, men vi kan kanskje en del om det å være ute. Og i så måte tenkte vi det var betimelig å skrive noen linjer om et produkt vi fikk i hendene tidligere i sommer.

Av: Bernt Nor

Monster Superstar Backfloat er en liten, lett og vanntett høyttaler som passer til et aktivt bruk. Superstar fremstår solid i byggingen og tåler å være med på tur. Vi har hatt den med på fjellet, i hagen, badebassenget og på skitur og den fungerer like godt i dag som da pakken ankom kontoret.

Det at høyttaleren faktisk flyter, er en snakkis i seg selv. Men kanskje like viktig: den tåler regn og skitt. Bare spyl av! Men selv for utrenede øre erfarte vi også at den ikke takler sitt eget toppvolum. Men holdt vi oss nedenfor så var det både god bass og god lyd.

Det å sitte langs elvekanten å ha betydelig bedre lyd enn den innebygde høyttaleren på iPhone ga en ny dimensjon til turen. Gitarklimpringen fra Spotify i takt med knitringen fra bålet løftet kveldsstemningen en del hakk, det låt rett og slett bra.

Batteritiden er god. Nøyaktig varighet er vi usikre på, men i standbymodus virker det som en evighet. En stor fordel er også at Monster har brukt standard micro-USB inngang, så den kan lades med nesten hva enn du har av dingebomser. Selv bruker vi en Goal Zero Nomad på tur som lader alle enheter, og Superstar var inget unntak.

Når det er peiskos på verandaen hjemme, er nå Superstar Backfloat fast inventar. Den kobler lynraskt opp over Bluetooth og holder connection gående igjennom hele kvelden. Det er også en vanlig minijack-inngang men den har vi ikke testet.

Alt i alt er vår erfaring etter et halvt års bruk at dette en høyttaler som passer til et aktivt bruk, med familie og for deg som ikke vil bekymre deg for om høyttaleren faller eller får litt skit på seg. Den er liten og lett, tåler vann og lyder bra. Julegavetips? Ja absolutt.