Størjemerkingsprosjektet: Kontakt og massevis av observasjoner

MYE FISK: Teamene som var på feltet fredag så mye fisk på både ekkolodd og jagende i overflaten. (Foto: Harald Tvedt)

Fredagen ble heftig for de tre teamene som var i aksjon i det norske størjemerkingsprosjektet, til tross for at det ikke ble landet fisk.

Av: Endre Hopland

På den siste dagen i august var det tre team i aksjon i havet utenfor Øygarden. Ingen størjer ble landet, men både team 9, team 12 og team 14 så mye fisk, både på ekkoloddet og jagende i overflaten.

Les også: Størjemerkingsprosjektet: – Dette er en historisk dag!

I vår båt (team 12) hadde vi også kontakt med fisk i et par sekunder, da det ut av ingenting forsvant to meter med snøre av den ene snellen vår. Agnfisken hadde også klare merker av små og spisse tenner på bakkroppen, så det var garantert riktig art som var oppe og vurderte situasjonen.

Annonse

Det var ellers enorme mengder brisling i havet vest av Øygarden denne fredagen. Vi fisket lenge rundt- og i en stim som ifølge ekkoloddet var 120 meter dyp, og som vi målte til utolige 0,9×1,5 nautiske mil (!). Flere ganger så vi størjer som herjer inne i stimen, men vi kom aldri nærmere enn fisken som var oppe og nappet litt i makrellen vi hadde på slep.

Les også: Størjemerkingsprosjektet: Mange observasjoner, ingen fisk landet

Slik oppsummerer prosjektledelsen fra Havforskningsinstituttet mandagens og tirsdagens fiske i det norske størjemerkingsprosjektet utenfor Øygarden i Hordaland:

31. august 2018:

– Magiske forhold i dag. Motivasjonen på topp etter gårsdagens fangst
– Fisket begynte kl. 9
– 3 båter fisket (Team 9, 12 og 14), merkebåten testet noen australske “skirted lures” i mellomtiden
– Team 9 observerte jagende størje i overflaten med en gang de var på fiskefeltet sammen med svære signaler på ekkoloddet
– Kl. 13:45 kom neste rapport om størje i overflaten fra team 14
– Kl. 15:00 rapporterte Team 14 om mye jagende størje rund båten
– Dagens høydepunkt var da Team 12 fikk napp på død makrell kl. 15:38. Fisken dro ut 2 meter med snøre før den slapp. Det var tydelige bitemerker på agnfisken
– Til tross for masser av agnfisk i overflaten, mye fisk på ekkoloddet, og en del jagende størje i overflaten ble det dessverre ikke flere napp.
– Fisket avsluttet kl. 20:35

1. september 2018:

Ingen fiske i dag pga vær

2. september 2018:

Ingen fiske i dag pga vær

SPENNENDE SAKER FRA VÅRE ANNONSØRER

Unikt julegavetips fra Abu Garcia – Ambassadeur Rum edition

Abu Garcia har i flere år lansert eksklusive og lekre julegavetips. Og om det har vært flott før, har de dratt frem alle trommer,...

Med Lawson NorthSea etter tung fisk på dypt vann

Det har blitt noen økter på dypt vann i løpet av 2018, og i år er det 15-40-punderen av Lawson NorthSea som har fått...