More

  Størjemerkingsprosjektet: – Dette er en historisk dag!

  To minutter før fisketiden var omme, smalt det hos den eneste båten som har vært på sjøen i det norske størjemerkingsprosjektet i dag.

  Av: Endre Hopland

  – Dette er helt fantastisk. Etter en hel uke med fiske har vi endelig merket den første fisken i det norske størjemerkingsprosjektet. Akkurat nå er jeg en veldig glad mann, sier prosjektleder Keno Ferter til Hooked.  Les også: Størjemerkingsprosjektet: Mange observasjoner, ingen fisk landet

  I skrivende stund er han på vei tilbake til Havforskningsinstituttet sin base på Nautnes i Øygarden, etter å ha blitt oppringt fra Glesvær i tolvte time av dagens fiske. To minutter før fisketiden var over, smalt det nemlig knallhardt i spreader-baren team 14 hadde i kjølvannet, og en råsterk fisk tok med seg hele blekksprutopphenget ned i dypet.

  Dagens fiske skulle egentlig opphøre klokken 18.30 på grunn av røff sjø. Team 14, som var det eneste i prosjektet som var på sjøen i dag, har basen sin på Glesvær. De var altså bare et par minutter fra å gi seg da en råsterk torpedo fattet interesse for den knallgrønne gummiblekkspruten de fisket med.

  – Vi måtte kjøre merkebåten helt til Glesvær, så de fikk beskjed om å ta det rolig. Kampen gikk veldig fint, og klokken 20.35 ble den første størjen i det norske merkeprosjektet landet og merket med satelittmerke. Fisken var 240 centimeter lang, sier Ferter til Hooked.

  Den første uken av det norske størjemerkingsprosjektet har vært nokså tøff, med mange observasjoner og en mistet fisk, men ingen vellykkede landinger og merkinger. Den sene suksessen torsdag kveld er derfor en voldsom opptur.

  Les også: Størjemerkingsprosjektet: Mange observasjoner og en mistet kjempefisk

  – Slike ting som dette gir selvsagt helt ny motivasjon. I morgen er det tre team som skal ut igjen, og værvarselet er veldig bra. Det blir en spennende dag, sier en fornøyd prosjektleder til Hooked.

  Fisken som ble fanget torsdag kveld har en estimert vekt på 285 kilo, og den ble altså tatt på kunstagn uten naturlig agn involvert. Det med andre ord ikke levende agn til for å få størjene til å bite.

  Se video av den unike størjefangsten i playeren under:

  Slik oppsummerer prosjektledelsen fra Havforskningsinstituttet mandagens og tirsdagens fiske i det norske størjemerkingsprosjektet utenfor Øygarden i Hordaland:

  30. august 2018:

  – Denne dagen er historisk!
  – Fisket begynte kl. 7
  – 1 båt fisket (Team 14)
  – Kl. 18.28 ringte telefonen til merkebåten
  – Kl. 20:35 ble den første størjen i det norske merkeprosjektet landet og merket med satellittmerke!
  – Fisken var 2,40 meter

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles