Vi veit alle viktigheten av å så små korn av friluftsopplevelser til barn og unge. Noen blir hekta umiddelbart, andre finner igjen gleden av naturen og energien det gir i senere alder.

Av: Bernt Nor

Når Sten Ihlebakkes far døde i 2011 sa han opp jobben som aksjemegler i Oslo og flyttet tilbake til Trøgstad. Da hadde årevis med finanslivsstilen kostet Sten både venner og familie. Han bestemte seg for å finne tilbake til røttene sine og børste støv av friluftsinteressen som alltid har vært der.

Det ble også starten på Helt Vilt, et eventselskap innen jakt- fiske og friluft. En geskjeft som også ledet han til ekspedisjonen å padle Norge på langs i kajakk. Og farkosten er ikke ukjent for oss fiskere, det er en Hobie. Igjennom selskapet N-18 har de skaffet agenturet på Hobie som også vår svenske fiskeentusiast Joel Abrahamsson har brukt på sine ekspedisjoner. Stødig, solid og gir en nærhet til naturen som er ganske unik.

1 mai forlot han og makker Elin Ellingsvik Vegerstøl Nordkapp i Finnmark og målet var Sponvika i Østfold, ankomst drøye fire måneder senere.

Bernt tok turen for å hilse på Sten og Elin når de kom i land til glede for familie, venner og bekjente. Champagne, tårer og glede må vite!

Gratulerer med en enestående ekspedisjon og flott gjennomføring!