More

  Stor fisk og spesielle arter under artsfisketreffet i Hardanger

  Kristoffer Øgård sin spisskate på 8,1 kilo ble artsfisketreffet i Hardanger sin desidert beste fisk, men det dukket opp litt av hvert spennende fra den dype fjorden utenfor Rosendal i helgen.

  Av: Endre Hopland

  Det er Mathias Botnen og gode venner som arrangerer afisketreffet i Hardanger , og i år var det 13 fiskere som tok turen. Testfisket i forkant av treffet var som tidligere skrevet bra, med flere spisskater landet.

  Under selve treffet, der det som vanlig konkurreres i flere klasser, var ikke fisket på dypet like hett. Kristoffer Øgård klarte likevel å lure opp en spisskate på 8,1 kilo, konkurransenes eneste eksemplar av arten de fleste som deltok hadde lyst på. Denne fangsten holdt altså i massevis når treffets beste fisk skulle kåres.

  Deep micro-prisen gikk i år til Tage Aarstad, som lurte opp en brungylt på 175 gram fra dypet. Største fisk under treffet ble en brosme på 10,8 kilo, fisket av Rune Rundhaug, mens årets artsfisker ble Markus Guttormsen med sine 15 forskjellige arter.

  Les også: Spisskateflyt i Hardanger

  Den minst gjeve av alle årets utmerkelser, Tommy Mangerøy-prisen for dårligst fiske, gikk i år til Raphael Pedersen, som klokket en lyr på 200 gram som sin beste fangst.

  – Treffet ble en stor suksess, og gjennomføringen gikk knirkefritt. Nye eiere på campingen har også investert mye penger i oppussing og kjøp av nye båter, og dette var kjempegreier. Hyggelige priser opererer de også med, så dette lover godt for fremtidige treff, sier Mathias Botnen til Hooked.

  Utover de overnevnte fangstene og utmerkelsene, ble det også tatt en del andre kule fisker i løpet av helgen. Spesielt løsnet fisket etter blåkjeft, med Jeanett Brudeseth Bersås sin flotte fisk på 980 gram på topp.

  – Det var også mange som bitret etter sil i løpet av helgen, men min storsil fra tidligere i uken ble stående som eneste fangst her. Ellers har lusueren dominert stort på dyp mellom 50 og 250 meter. Det er sikkert landet noen hundre av disse, med en fisk på 589 gram på topp, sier Botnen til Hooked.

  Artsfisketreffet i Hardanger har egen Facebook-gruppe, og alle som ønsker kan melde seg inn i denne for å holde seg oppdatert på neste års treff, som selvsagt er åpent for alle.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles