More

  Spisskate-flyt i Hardanger – årets artsfisketreff er i gang

  Tradisjonen tro inviteres det også i år til artsfisketreff i Rosendal i Hardanger. Fisket er i gang for fullt, og spisskatene er i dytten.

  Av: Endre Hopland

  Det er Mathias Botnen som sammen med gode venner arrangerer fisketreffet i Hardanger, og i år er det 16 fiskere som tar turen til vestlandsidyllen. Det skal fiskes hele helgen igjennom, men Botnen og et par andre kompiser har hatt snører i sjøen i flere dager allerede. Dette har gitt en rekke flotte fangster.

  Karene som reiste inn tidlig i uken, begynte turen med satsing etter diverse mindre arter. Tage Aarstad noterte brungylt som ny art tirsdag, mens Ivar Kaldheim fikk seg en blåkjeft som ny art etter mye bitring samme dag.

  Etter hvert gikk turen ut på dypere vann, der dreggen ble satt og fisket etter spisskate kunne begynne. Den første kvelden resulterte satsingen i blålange som ny art på både Aarstad og Steffen Toadalen, vel og merke som bifangster under bunnmeite etter den nevnte spisskaten.

  For Botnen selv begynte turen med mye stang ut, inkludert braidbrudd på dypet og dårlig stemning. Det var derfor veldig kjærkomment da det runnet hissig på gode 500 meters dyp, og en tung fisk ble kroket. Etter en lang sveiveøkt brøt nemesisen til den unge bergenseren omsider vannflaten, en spisskate på tett oppunder ti kilo.

  – Det ligger rundt 450 timer med satsing bak denne fisken, så det var en fantastisk følelse da fisken kom seilende, sier Botnen til Hooked.

  Inn mot helgen dukket det for øvrig opp ytterligere to spisskater fra det samme området, signert Kaldheim (ny art) og Aarstad som hadde arten fra før. Noen flere bifangst-blålanger har det også blitt på de tidlig ankomne, samt noen eksemplarer av de obligatoriske brosmer og fin sei som jager pelagisk under båtene.

  I dag og søndag blir det folksomt på fjorden, og spisskate og håkjerring er i fokus hos de fleste. Hooked kommer tilbake med en oppdatering fra Hardanger dersom det dukker opp noe spennende.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles