More

  Steinar fikk to drømmelakser i løpet av et par timer

  Steinar Moen kommer neppe til å glemme onsdagens fisketur i Østersjøen sammen med fiskeguide Johan Abelsson med det første. 38,3 kilo laks fordelt på to fisker lar seg nemlig høre.

  AV: Endre Hopland

  Johan Abelsson kan det meste som er å kunne om trolling etter laks i Østersjøen, og han guider også fantastisk. Det kan Steinar Moen skrive under på. Rundt lunsjtider onsdag hugg det nemlig brutalt i Nasty Boy-en som ble fisket på 18 meters dyp, og etter en knallhard fight kunne dagens første drømmelaks landes, en nydelig sølvbarre på 16,5 kilo.

  Et par timer senere smalt det igjen, og denne gangen var det en virkelig kjempe som tok kunstagnet 16 meter under overflaten. 40 minutter senere kunne den enorme laksen veies til hele 21,8 kilo.

  – Nå er jeg oppstemt og helt tom. Dette er helt ubeskrivelig, sier storfisker Steinar Moen til trollingentusiastene i Team Propell, som først omtalte den elleville fiskedagen utenfor Ystad.

  Den minste fisken ble med hjem, mens den største ble veid kjapt i håven før Moen og Bengt Hansson løftet fisken opp sammen for et par kjappe bilder. Etter dette fikk den svømme tilbake der den kom fra.

  – Laksen slo et par slag med halen, før den forsvant i dypet, sier Moen til Team Propell.

  KJEMPELAKS 1: Steinar Moen (t.h.) og Bengt Hansson med laksen på 16,5 kilo. (Foto: Johan Abelsson)
  KJEMPELAKS 2: Bare et par timer senere hugg dagens andre kjempelaks, en plugg på hele 21,8 kilo. (Foto: Johan Abelsson)

  Fiskeguide og skipper Abelsson er også fornøyd med dagen, selv om han faktisk trodde den største laksen var enda grovere.

  – Jeg har hatt åtte lakser over 20 kilo om bord, og dette er den femte største. Den så også større ut enn den var. Litt tykkere over ryggen så hadde den vært 25 kilo, sier Abelsson.

  Du kan lese mer om de fantastiske trollingfangstene på bloggen til Team Propell.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles