More

  I skyggen av laksen

  Sjøørreten spiller hovedrollen i dokumentaren «I skyggen av laksen», som vises i Ut i naturen på NRK tirsdag 8. april. I Pandora Film-dokumentaren tar Kenneth Bruvik, kjent fra Gjedda, Nordens krokodille og Dronninga i dypet, seerne med inn i hverdagen til den norske sjøørreten. Her får en se både triste sider og suksesshistorier knyttet til en av våre mest populære sportsfisker.

  Blant bidragsyterne i dokumentaren er elevene på Steinerskolen på Skjold i Bergen. Sammen med Bruvik har de gjort et stort kultiveringsarbeid i sitt lokale vassdrag. Steinerskolen ble sånn sett også en naturlig lokasjon for et stunt Bruvik og co drar i gang allerede onsdag kveld. I forbindelse med dokumentaren inviteres det nemlig til debatt om norsk sjøørret og forvaltningen av sjøørretvassdrag på nettopp Steinerskolen.

  Skoledørene åpnes klokken 18.00, og sammen med Reidar Staalesen gjør Bruvik rede for kultiveringsarbeidet skoleelevene har holdt på med over en lengre periode. Klokken 18.10 er det førpremiere på «I skyggen av laksen», seks dager før den går ut til alle norske husstander. Deretter forteller Bruvik om arbeidet med dokumentaren.

  Klokken 19.30 tar politikere, miljøvernere, forskere og flere den store debatten om sjøørreten og dens oppvekstområder og fremtidsutsikter. Ordstyrer er Bjarte Erstad, mens forsker Tore Wiers fra Uni Miljø står for innledningen. I panelet finner vi representanter fra Miljøpartiet De Grønne, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Alv Arne Lyse (NJFF), Rune Jensen (SalmonCamera) og Kurt Oddekalv (Norges miljøvernforbund) stiller også.

  Arrangementet er åpent for alle, så har du muligheten og bor innenfor rimelig nærhet er det bare å merke av 2. april klokken 18.00 i kalenderen. Om du bor for langt unna er det 8. april klokken 19.45 du må notere i den samme kalenderen. NRK1 er kanalen.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles