More

  I skyggen av laksen

  Sjøørreten spiller hovedrollen i dokumentaren «I skyggen av laksen», som vises i Ut i naturen på NRK tirsdag 8. april. I Pandora Film-dokumentaren tar Kenneth Bruvik, kjent fra Gjedda, Nordens krokodille og Dronninga i dypet, seerne med inn i hverdagen til den norske sjøørreten. Her får en se både triste sider og suksesshistorier knyttet til en av våre mest populære sportsfisker.

  Blant bidragsyterne i dokumentaren er elevene på Steinerskolen på Skjold i Bergen. Sammen med Bruvik har de gjort et stort kultiveringsarbeid i sitt lokale vassdrag. Steinerskolen ble sånn sett også en naturlig lokasjon for et stunt Bruvik og co drar i gang allerede onsdag kveld. I forbindelse med dokumentaren inviteres det nemlig til debatt om norsk sjøørret og forvaltningen av sjøørretvassdrag på nettopp Steinerskolen.

  Skoledørene åpnes klokken 18.00, og sammen med Reidar Staalesen gjør Bruvik rede for kultiveringsarbeidet skoleelevene har holdt på med over en lengre periode. Klokken 18.10 er det førpremiere på «I skyggen av laksen», seks dager før den går ut til alle norske husstander. Deretter forteller Bruvik om arbeidet med dokumentaren.

  Klokken 19.30 tar politikere, miljøvernere, forskere og flere den store debatten om sjøørreten og dens oppvekstområder og fremtidsutsikter. Ordstyrer er Bjarte Erstad, mens forsker Tore Wiers fra Uni Miljø står for innledningen. I panelet finner vi representanter fra Miljøpartiet De Grønne, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Alv Arne Lyse (NJFF), Rune Jensen (SalmonCamera) og Kurt Oddekalv (Norges miljøvernforbund) stiller også.

  Arrangementet er åpent for alle, så har du muligheten og bor innenfor rimelig nærhet er det bare å merke av 2. april klokken 18.00 i kalenderen. Om du bor for langt unna er det 8. april klokken 19.45 du må notere i den samme kalenderen. NRK1 er kanalen.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles