More

  Sjekk Øystein sin fantastiske havabbor

  Øystein Rossebø og tre kamerater brukte den første lørdagen i det nye året med fluestang i hånd. I det mørket begynte å senke seg, smalt det noe helt alvorlig i stangen til rogalendingen.

  – Hugget var knallhardt, og fighten sinnssyk tung, selv om de lange utrasene uteble. Den gamle havabborpersen min var på 3,2 kilo, og denne ble ganske knust, sier Øystein Rossebø til Hooked.

  At havabboren som etter hvert så innsiden av håven denne lørdagsettermiddagen var stor, skjønte fiskekameratene kjapt. Likevel er det ikke fritt for at det ble gjort noen store øyne da vekten stabiliserte seg på hele 5,5 kilo.

  En så stor havabbor har trolig aldri tidligere blitt tatt på flueutstyr her til lands. Den offisielle, norske fluerekorden er på 3,97 kilo, altså gode halvannen kilo mindre enn fisken til Rossebø.

  – Men om dette blir rekord, vet jeg ikke. Fisken svømmer fremdeles, og ble bare veid på en vanlig fiskevekt. Det spiller uansett ikke noen rolle for min del. En fisk som dette har klart mest i sjøen å gjøre, uansett, sier Rossebø til Hooked.

  Kjempefisken hugg på to meters dyp, og ble overlistet av en ti centimeter lang mudzonker. Fiskeplassen er, som de fleste andre gode fiskeplasser, strengt hemmelig.

  – Fisken ble tatt under vann på Vestlandet, gliser Rossebø, som utenom svær havabbor på flue, bare fikk to småsei denne lørdagen.

  Den dyktige fluefiskeren, som også er kjent for sine fantastiske naturbilder, mener ellers å ha knekt koden for veldig stor havabbor i vest.

  – Snøbyger og fire grader i vannet er utvilsomt tingen. Fra nå av skal jeg slutte å fiske etter «basse» om sommeren, gliser han.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles