More

  Sjekk Øystein sin fantastiske havabbor

  Øystein Rossebø og tre kamerater brukte den første lørdagen i det nye året med fluestang i hånd. I det mørket begynte å senke seg, smalt det noe helt alvorlig i stangen til rogalendingen.

  – Hugget var knallhardt, og fighten sinnssyk tung, selv om de lange utrasene uteble. Den gamle havabborpersen min var på 3,2 kilo, og denne ble ganske knust, sier Øystein Rossebø til Hooked.

  At havabboren som etter hvert så innsiden av håven denne lørdagsettermiddagen var stor, skjønte fiskekameratene kjapt. Likevel er det ikke fritt for at det ble gjort noen store øyne da vekten stabiliserte seg på hele 5,5 kilo.  En så stor havabbor har trolig aldri tidligere blitt tatt på flueutstyr her til lands. Den offisielle, norske fluerekorden er på 3,97 kilo, altså gode halvannen kilo mindre enn fisken til Rossebø.

  – Men om dette blir rekord, vet jeg ikke. Fisken svømmer fremdeles, og ble bare veid på en vanlig fiskevekt. Det spiller uansett ikke noen rolle for min del. En fisk som dette har klart mest i sjøen å gjøre, uansett, sier Rossebø til Hooked.

  Kjempefisken hugg på to meters dyp, og ble overlistet av en ti centimeter lang mudzonker. Fiskeplassen er, som de fleste andre gode fiskeplasser, strengt hemmelig.

  – Fisken ble tatt under vann på Vestlandet, gliser Rossebø, som utenom svær havabbor på flue, bare fikk to småsei denne lørdagen.

  Den dyktige fluefiskeren, som også er kjent for sine fantastiske naturbilder, mener ellers å ha knekt koden for veldig stor havabbor i vest.

  – Snøbyger og fire grader i vannet er utvilsomt tingen. Fra nå av skal jeg slutte å fiske etter «basse» om sommeren, gliser han.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles