More

  Sjekk hva Simen fikk under dorging i Bunnefjorden

  Det var stripet pelamide de tre kameratene fra Asker og Oslo var på jakt etter, men det var en sølvbarre på seks kilo som havnet i begivenhetenes sentrum.

  Av: Endre Hopland

  Den siste måneden har Oslofjorden, og da spesielt Bunnefjorden, vært full av dorgere og slukdengere på jakt etter den tropiske gjesten stripet pelamide. Det var også denne Simen Andersen, Edvard Lindheim Gisnås og skipper Albin Dal var ute etter da de nylig la ut på fjorden i sistnevntes vesle skute. Pelamide skulle det også bli, men det var altså en annen fisk som virkelig skulle få i gang hjerterytmen til de tre om bord.

  – Etter en times dorging hugg det hos meg, Det ble en relativt udramtisk fight, men en tvilsom håving dro opp spenningsnivået noen hakk før pelamiden lå i båten, sier Gisnås til Hooked.

  Pelamide Edvard
  Edvard Linheim Gisnås med stripet pelamide. (Foto: Albin Dal)

  Godt fornøyd med tropefisk, overleverte han stangen til Andersen, slik at han kunne kjøre med dobbel utrustning i den videre jakten. En drøy time senere dro det da også på en pelamide hos ham. Det var i alle fall det fiskerne trodde.

  Fisken som hadde tatt wobbleren fightet nemlig friskt, og snart var den også oppe og hoppet. Da ble det konkludert med stor sjøørret, som Oslofjorden jo er kjent for. Også dette skulle imidlertid vise seg å være feil.

  Etter hvert som Andersen fightet fisken, skjønte nemlig karene at det var en laks som hadde falt for kunstagnet som ble presentert. Fisken var nokså grei å ha med å gjøre helt til den så båten. Da eksploderte den fullstendig, og det ble en fin fight. Laksen ble likevel landet nokså udramatisk, og dermed var også dorgeturen komplett.

  – Vi tenkte jo pelamide da det dro på hos Simen, men da noe stort og blankt viste seg i overflaten et stykke bak båten, dukket det opp noen rare ansiktsuttrykk i båten. En perfekt blanklaks på seks kilo midtfjords i Bunnefjorden er definitivt en kuriositet, sier Gisnås til Hooked.

  Laks - Simen
  Simen Andersen med laks på seks kilo fra Bunnefjorden. (Foto: Albin Dal)

  At det går laks rundt hovedstaden er ikke noen statshemmelighet, men å treffe på et såpass stort og plettfritt eksemplar under dorging så langt inne i fjordsystemet, det er det slett ikke alle som får oppleve.

  Skipper Dal er en allsidig fisker, som trives i både ferskvann og sjø. Kveldens to mannskapsmedlemmer er derimot hardcore ferskvannsmeitere, som altså bare unntaksvis roter seg bort i det salte og våte element. Gisnås legger ikke skjul på at dorgeturen i Bunnefjorden var veldig underholdende, men han bedyrer at hverken Andersen eller ham selv kommer til å satse på hverken saltvanns- eller fettfinnefisk i fremtiden.

  – Nei, slikt holder vi oss for gode til, gliser han, men poengterer samtidig at Oslofjorden utvilsomt har mye spennende å by på.

  – Det dukker jo stadig opp oppsiktsvekkende fangster og observasjoner herfra, og det er moro. Personlig går jeg stort sett glipp av dette, da jeg for det meste sitter bak stengene et sted inne i skogen og venter på en drømmekarpe, sier han til Hooked.

  Her kan du se video av Gisnås sin pelamide-fangst: 

  Her kan du se video av Andersen sin laksefangst: 

  Mer om turen kan du ellers lese på meitekarene sin egen blogg.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles