Sjekk Helle sin fantastiske sjøørretDel dette:

Helle Charlotte Nilsen (24) fra Lier fikk seg torsdag formiddag en fiskeopplevelse hun neppe kommer til å glemme med det første. Eller hva sier du til en sjøørret på 6,7 kilo på flue?

Av: Endre Hopland

– Jeg hadde en sjøørret på tre kilo fra Lierelva som jeg var veldig fornøyd med, og den persen todde jeg egentlig skulle bli stående en stund. Men nå ble den altså grundig knust, sier en strålende fornøyd Helle Charlotte Nilsen til Hooked, etter at hun i slutten av forrige uke landet det som ville vært som en skikkelig drømmefangst å regne for den soleklare majoriteten av sportsfiskerne i Norge.Nilsen, som til daglig jobber på villmarksavdelingen på XXL Gulskogen, var torsdag formiddag ute på en spontantur før jobb sammen med venninnen Mari Hamre Scancke. Ferden gikk til Drammensfjorden, og det var fluefiske etter sjøørret som stod på programmet. På plassen Nilsen fisket den første timen skjedde det ikke stort, men etter en pause i solen tok hun noen kast der venninnen tidligere hadde stått. Det skulle vise seg å være smart.

Les også: Slik fisker du sjøørret

– På det tredje kastet strammet linen seg, og jeg satte tilslaget. Fisken gikk rett til overflaten og viste sporden, og da skjønte vi straks at her var det virkelig noe stort som hadde tatt. Pulsen steg og nervene var i høyspenn da fisken raste av sted, men den oppførte seg egentlig ganske fint. Ingen av utrasene var veldig lange og fisken var ikke oppe og hoppet. Det var derimot mye nervepirrende stanging, og fisken dro som en traktor da den først satte av sted, forteller Nilsen.

Etter mye frem og tilbake la fisken seg til slutt over på siden, og fiskeren fikk tak i den massive fiskesporden. Det som videre ble ytret egner seg ifølge Nilsen selv dårlig for offentligheten.

– Det ble mye hyling og banning, ja. En helt fantastisk opplevelse, gliser hun.

Vel oppe på land stoppet vekten på fantastiske 6,7 kilo, fordelt på 89 centimeter. En sjøørret som kan vise til slike tall er det garantert mange som misunner den fluefiskende 24-åringen fra Lier, som har ifølge eget utsagn har fisket så lenge hun kan huske.

Les også: På bunnen etter sjøørreten

– Min bror kjøpte fluestang til meg da jeg var 14 år, og siden da har jeg stort sett fisket med flue. Jeg fisker hele året, så ofte som jeg kan og etter forskjellige arter, men det er sjøørret og laks i elv som står høyest i kurs. Sammen med samboeren min Mikkel pleier jeg å reise til Finnmark tre-fire uker hver sommer for å fiske laks og ørret, og det er sykt moro, forteller hun.

På hjemmebane fisker hun aller helst ørret i marka eller sjøørret i fjorden, og torsdagens fangst var langt fra den første blankingen som har latt seg lure av fluene hennes. Men det var det største. Med god margin. I alle fall foreløpig…

Del dette:
Prev Bli med Emma på streetfishing
Next Veritas 2.0 – Abu melder seg på

Comments are closed.