More

  Redskapsnytt med Tommy Egra, del 1

  I denne spalten vil Tommy Egra introdusere Hooked sine lesere for en rekke nyheter på utstyrsfronten. Bildene i artiklene er leverandørene sine egne.

  Sneller for den kresne:

  画像 025

  Certate er Daiwas toppmodell. For kunder som vil ha det ypperste fra den kjente snelleprodusenten Daiwa, heter modellen Certate. Snellen oser kvalitet og har et gjennomført og lekkert utseende. Certate sies å være en drøm av en snelle, hvor Daiwa har brukt sin aller nyeste teknologi for å skape en perfekt brukeropplevelse. Daiwa har hentet sin inspirasjon fra NASAs teknologier og brukt samme type magnetiske oljemembran som benyttes når det skal leveres drivstoff til verdensrommet til snellas forseglede bremsesystem! Certate er korrosjonsbestandig og eksepsjonelt smidig. Lista over tekniske finesser og egenskaper er lang: Mag Sealed, Air Rotor, Ultimate Tournament Drag Aluminium ABS II-spole, Twist Buster II, Silent Oscillation II, Digigear II. 9+1 kulelager. Utveksling: 4,8: 1

  Veil. pris: 7999,-

  Markedsføres av: Nordic Outdoor

  Mer info: www.solvkroken.no

  Lengre kast med nye ringer:

  Lawson-Arctic-Trout-2014

  Lawsons Arctic Trout-stengene har gått flere seiersrunder i tester, og blitt en velkjent stangserie på relativt kort tid. Stengene er utviklet spesielt med tanke på ørret og sjøørretfiskeren, med høye krav til stenger. Det er brukt Japansk 46-tonns karbon, for å kombinere lav vekt med spenstige og følsomme klinger. Den tredelte klingen er matt brun med oransje  pyntesurringer, og er i tillegg  utstyrt med spigot-skjøter som gjør at klingens spenst utnyttes maksimalt.

  Microwave ringer seeberg

  Nytt i 2014 er at Lawson Arctic Trout har fått de nye og prisbelønte MicroWave-stangringene på lengdene opp til 10’. Ifølge produsenten retter MicroWave-ringene lina allerede ved første stangringen pga. en ekstra løpering som er montert på denne. Denne minimerer friksjon gjennom resten av ringene, da linen retter seg ut i den første løperingen og reduserer snørerotasjon som man får med «vanlige ringer”. Som en ekstra bonus, blir vekten lavere og gir mer ”snert” i kastene.

  Serien inneholder seks stenger som starter på 8 fot 4-16 gram og avsluttes med en 10 fot 8-30 gram.

  Veil. priser fra 2249.- til 2799.-

  Markedsføres av Seeberg

  Mer info: www.seeberg.no

  En liten endring endrer alt:

  rapala scatter wobbler

  Den legendariske flytende Rapala Original har blitt utstyrt med den flunkende nye ”Scatter Lip”-wobblerskjea. Scatter Rap® Minnow er en flytende allround-wobbler for all slags fiske – for kasting og for dorging, for fiske på dypet eller i overflaten. Den har form og samme livlige gange som Original Floater™, og gir deg en perfekt imitasjon av fiskeyngel. Likevel har Scatter Rap® Minnow en liten forskjell som endrer alt. Den endrer på gangen, og gjør den mer urytmisk. Ifølge Rapala imiterer den en byttefisk som gjør en unnamanøvrer når de blir forfulgt av rovfisk, og det er denne uberegnelige og unnvikende svømmebevegelsen som utløser angrepet fra større fisk.

  Kroppen av balsa gir livfulle svømmebevegelser, og med Scatter Lip™ kommer den uberegnelige og unnvikende aksjonen – som perfekt imiterer flyktende byttefisk.

  Svømmedyp: 1,8-2,7m. 11cm og 7 fargevarianter.

  Veil. pris: 159,-

  Markedsføres av Normark Norway

  Mer info: www.elbe.no

  Høytflygende fra Hardy:

  Hardy

  Hardy har laget mye spennende for den kasteglade, og med Hardy Jet har de sluppet enda en serie fluestenger bygget på SINTRIX®330 blanksen. Ifølge produsenten gir dette lettere og mer lettkastede stenger med økt styrke og holdbarhet. Jet stengene har en raffinert midt- til toppaksjon, som skal gjøre dem til en fryd å kaste med.

  Jet-serien er designet og utviklet i Alnwick England, og er laget med en blanding av forskjellige karbonfibre, som gir en perfekt balanse mellom følelse og kraft. Stengene leveres med Fuji styreringer, «hard-chrome» snake-ringer og «AAAA»-gradekork på en lekker «Pearl Grey»-klinge. Jet serien omfatter et vidt spekter av stenger, alt fra lette enhåndsstenger til kraftige tohåndsstenger.  Hardys rimeligste stangserie er utstyrt med en av verdens mest avanserte stangteknologier og er en spennende nyhet for det norske fluefiskemarkedet anno 2014.

  Veil pris fra: 3699,-

  Markedsføres av Pure Fishing

  Mer info: http://www.no.purefishing.com/

  Maniske reker fra Savage Gear

  SavageGear-3DShrimp

  Savage Gear 3D Manic Shrimp fra danske Svendsen Sport har tatt 3D-scanning og softbaits til et nytt og spennende nivå. Ifølge produsenten har de scannet en ekte reke for å etterligne både design og svømmeegenskaper så nær et ekte byttedyr som mulig. Med myke ben og følehorn, vil rekene pulsere og bevege seg selv ved den minste stangbevegelse. Savage Gear er kjent for å ikke kun lage hovedretter, men også slenge ved mye ekstra og praktisk dilldall. Flere krokoppsett er gjort klare for å rigge rekene  slik at du som fisker lettere skal kunne kaste dem som en sluk, med et Caroline tackle, dorge med dem eller bruke dem på en bombarda. Om du ønsker å kun bruke vanlig krok, er dette selvsagt noe som rekene også er designet for å mestre. Som en siste dessert, har rekelukt og salt blitt tilsatt den myke gummikroppen.

  Leveres i seks farger, tre lengder (5cm, 6,6cm og 10cm) og i hver zippose er det seks reker. 10cm lengde leveres kun med fire reker pr. pose, da disse er vesentlig større.

  Veil pris fra: 69,- til 99,-

  Markedsføres av Svendsen Sport

  Mer info: http://www.savage-gear.com/

  Tommy Egrahttp://www.tommyegra.no
  Tommy Egra er en utrolig dyktig fisker og godt kjent i det norske fiskemiljøet. Jobber i fiskeavdelingen til Jakt & Friluft i Arendal og er kjent for sine artikler i både trykt presse og online medier. Tommy er en aktiv foredragsholder og har stor interesse for både foto og film. Han behersker mange fisketeknikker og har et rekke flotte fangster på samvittigheten.

  Latest articles

  Related articles