More

  Redskapsnytt med Tommy Egra, del 2

  I denne spalten vil Tommy Egra introdusere Hooked sine lesere for en rekke nyheter på utstyrsfronten. Bildene i artiklene er leverandørene sine egne.

  Les også: Redskapsnytt med Tommy Egra, del 1

  Liten og sinna med tripplevåt brems og høygir:

  Prey Winder

  Prey har levert kvalitetsvarer på samlebånd før sesong i flere år nå. En av deres søteste nussebasser for 2014 er ifølge leverandøren en våt drøm for kveitefiskeren. Her har gutta fra Seeberg med venner dyttet inn alt en erfaren og reiseglad havfisker vil se på lista over egenskaper. For å være sikre på at tingene forblir på Preys side, har kraftpakken blitt patentert og rulles nå ut på markedet som en av vårens mest spennende snellenyheter.

  Prey Winder Triple PLDN II-Speed-snellen er en nyutviklet og patentert kraftpakke med trippelt karbon-bremsesystem. Med en bremsekraft på hele 25 kg på maks brems, vil denne snellen stoppe det meste du treffer på i norske farvann, samtidig som den  fint vil fungere som ei reisesnelle for lettere Big Game-fiske utenlands. Spolen er av typen narrow spool, og er gjort smalere for å begrense unødvendig snøremengde og gi bedre balanse i utstyret.

  Snellens vekt er kun 680g, og leveres med seks rustfrie kulelager og et hus av 6061-T6-aluminium (kjente og sterke saker) hvor de innvendige komponenter er laget av rustfritt stål. Når snellen i tillegg har spakebrems og to gir, er dette – om leverandørers ord stemmer – en snelle vi trolig blir nødt til å skrive om igjen på Hooked.no.

  Veil. pris: 5499,-

  Markedsføres av Seeberg

  Mer info: www.seeberg.no

  Storm ”The Giant Killer” med ny facelift

  667613_HERO

  Hva kveitene kaller Storm Wildeye Giant Jigging Shad forblir uvisst. Om den har fått navn, er det nok ikke forbunnet med fred og bedagelighet. Storms kveitejegeres merittliste er det få gummijigger som kan skilte med.  Noe vi trolig snart får greie på, er at kveitekilleren fra Storm neppe har blitt noe dårligere etter at den fikk en facelift og litt ekstrautstyr for denne sesongen. Hele 11 fargevarianter, fire vekter og to ekstra festeringer til assistkroker og ”kubjeller” gjør dem unektelig mer spennende og lokkende. Oddsen er definitivt ikke vippet i kveitenes favør.

  For sesongen er det ikke bare design som har blitt endret på. En etterlengtet vekt på hele 510g gjør det mulig å jakte gamlekveita og vennene hennes på langt dypere vann -uten å trenge å tilsette vekt på lina.

  Hver jigg leveres med en komplett jigg og to ekstra jiggkropper, og finnes i vektene: 135g, 264g, 385g og 510g.

  Veil. pris fra: 159,- til 299,-

  Markedsføres av Normark Norway

  Mer info: www.elbe.no

  Kveite_Storm.large
  Anders Bergesens monsterkveite på 145 kg ble fanget på den nye Storm-jiggen.

  Salte finner – pass på! Saltiga for norske forhold

  640222

  Dawas Saltiga serie er en stilig, lett og solid nyhet med futuristisk utseende! Daiwas heftigste snelleserie er kjent for å tåle selv de villeste kampene og står fast på utallige tropiske fiskestenger verden over. For 2014 sesongen leveres Saltiga i en 4500 og en 5000 størrelse. Disse vil dekke alt fra laksefiske og kraftig kystfiske langs vår ramsalte kyststrekning.

  Saltigas kraftige drev og aksler er beskyttet med den nå så populære Mag Sealed-membranen. Snella er for øvrig utstyrt med Zaion Air Rotor, Ultimate Tournament Drag, Hyper Digigear, Twist Buster II, Tough Air Bail, ABS II, Super Metal Body, Daiwas nyeste CRBB-system, Silent Oscillation og Rotor Brak.

  Legger du til at spolen er en hypermoderne hybrid i metall og karbon, sier det seg selv at dette er ei snelle mange saltvannsfiskere lengter etter å prøve! Begge modellene har utveksling 4,9: 1 og 10+4CRBB.

  Veil. pris: 9999,-

  Markedsføres av: Nordic Outdoor

  Mer info: www.solvkroken.no

  En skikkelig allrounder anno 2014

  1294986

  Med Fenwick Aetos har Pure Fishing igjen sluppet en stangserie det fort kan gå lang tid før de må trekke tilbake! Denne har mye av det som forventes av en toppstang i dag – uten den voldsomme prisen. Aetos er en meget rask og til dels toppet stangserie, som ifølge leverandøren gir ekstreme kastelengder og høy presisjon. Stengene har et moderne og ultraminimalistisk håndtak, Fuji Skeletor-snellefeste og titanstangringer.

  Dette gjør Aetos til en av de letteste flerdelte stengene på markedet i dag. Med karbon-detaljer og en dyp mørkeblå klinge, har den også et moderne og stilrent utseende. Totalt finnes det åtte haspelvarianter og tre spinn modeller. Alle stengene er firedelte og leveres i en praktisk corduratube.

  Veil pris fra: 1499,- til 2399,-

  Markedsføres av Pure Fishing

  Mer info: http://www.no.purefishing.com/

  Guideline med spennende vadesko fra Korkers

  2

  Uten navn

  Korkers vadesko har vært ute og inne fra det norske markedet i flere år. Nå har det endelig landet hos Guideline og da regner vi med at dette vil gi disse spennende vadeskoene den plassen de fortjener i markedet og ute langs vannet. Denne gangen ser vi på deres rimeligste variant; Korkers Buck Skin og Omnitrax 3.0 sålesystemet.

  Poenget bak den geniale Korkersideen er å kunne velge riktig såle til riktige forhold. Eksempelvis er ikke bensinstasjonspølser og spikes noe som går bra i sammen, ei heller is og gummisåler. Ifølge leverandøren vil Korkers for den bevisste bruker, gi deg som fisker en mer allsidig vadesko enn noen annen på markedet. Vadeskoen leveres sammen med en standard filtsåle og en Kling-on-gummisåle. Om du kjøper Omnitrax 3.0-sålepakken, får du med to spikesvarianter og to gummisålevarianter i tillegg. Slik vi du med Korkers få et topp feste på alle grunnlag, samt at du neppe sliter med at sålen er slitt ut før skoen, noe som er et kjent og fordyrende problem.

  Buck Skin er en av tre modeller i Norge, og er den rimeligste skoen, men den eneste med klassiske skolisser. Øvrige modeller har M2 Boa-snøresystem. Leveres i størrelsene; 7-13 og har en total vekt på ca. 1330g.

  Veil pris: 1399,-

  Markedsføres av Guideline

  Mer info: http://www.guideline.no/

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles