Piker, vin og stangDel dette:

Kommende mandag må du slå på NRK klokken 20.15. Da vises nemlig dokumentaren «Piker, vin og stang», om fire voksne damer som virkelig elsker laksefiske.

Av: Endre HoplandDokumentaren er en eksternproduksjon frå Lornts Mørkved og Høylandet Film & TV, og her får vi altså møte fire fiskegale damer, alle fra Høylandet. Glem alt du har hørt om selvhøytidelige og alvorstunge menn ved elvebredden. Du merker det nemlig godt når Gunn Toven, Margaret Saur Heiland, Snefrid Lyng og Inga Saur er i nærheten. Her er høyt lydnivå og god stemning stikkordene, og slikt blir det bra TV av.

– Sett sammen en reineier, en sykepleier, en spesialpedagogisk rådgiver og en fagarbeider i barnehagen, og du får en sosial, sterk blanding som styrer på både natt og dag i bygda Høylandet, som er kjent for humor og latter. Damene gjør heller ikke skam på den merkelappen. Fisket foregår i Søråa, en sideelv til Namsen, og det er tatt laks på 24 kilo her. Det er med andre ord mer enn nok å strekke seg etter, skriver NRK i en pressemelding.

Snefrid.Lyng-med-laksen
Snefrid Lyng med flott laks. (Foto: Høylandet Film & TV)

Fiskesesongen varer fra snødekte mars til siste kast etter laksen på seinsommeren, og laksedamene går grundig til verks for å oppnå resultater. De støper blysøkkene selv, binder fluer og samler seg store marklagre på de mest oppfinnsomme måter. Og gleden er stor når laksen biter.

– De som ikke vil bli hektet på det å fiske laks, bør unngå å se programmet «Piker, vin og stang», heter det i pressemeldingen.

Del dette:
Prev To døgn i Altaelva solgt for 250 000 kroner
Next Her er årets Gullkroken-vinnere

Comments are closed.