More

  Petter Gustavson – fluebinder og fiskeentusiast

   

  Vi traff Petter første gang under stamfiske i Randselva og fant fort tonen. Ikke rart – når man deler en slik lidenskap til fiske, og kanskje spesielt fluefiske?

   

   

  Foto: HOOKED.no
   

  Du har jo en litt annen tilnærming til dette med fluebinding enn andre.

  Min lidenskap for fluefiske startet faktisk med fluebinding. Når jeg var rundt 10 år gammel ønsket jeg meg et fluebindesett. Ikke fordi jeg ville starte med fluefiske direkte, men for all del, jeg var over gjennomsnittet interessert i sportsfiske. Grunnen til at jeg ønsket meg et fluebindesett var rett og slett at jeg var veldig interessert i dyreliv og insekter. Fluebinding ble for meg den mest naturlige måten å ”tegne” insekter på.
  Etter hvert ble jeg også hektet på fluefiske. Dette har blitt en lidenskap som jeg bruker de fleste av sommermånedene på.

   

  Hvorfor driver du med fluebinding?

  Fluebinding for mange er en hobby i hobbyen. Personlig så er det både en selvstendig hobby, men også en måte å korte ned den lange vinteren vi har her i Norge. 
  I dag lager jeg fluer både for å fylle boksen før neste sesong, tjene litt ekstra til reisekassa, men også bare for å lage en personlig kopi av et insekt.

  Foto: Petter Gustavson

   

  Hva er stilen din?
  Fluebinding er en personlig greie. De fleste har en egen stil, eller favorittmateriale. Det finnes utallige metoder, mønster og stiler – noen er heller abstrakte, andre ser realistiske ut – for oss mennesker.
  Om man som de fleste gjør – binder fluer for å fiske med, er det til syvende og sist hvordan flua ser ut for fisken som er avgjørende. Ser den ut som noe spiselig? Tenk deg alle de superrealistiske fluene med antenner og øyne, hvor mye av dette ser fisken under overflaten?

   

  Hva slags fluer binder du?
  Fluene jeg binder er viktig for meg, jeg skal ha troen på fluene jeg binder på, enten de skal være på, i eller under vannfilmen. Jeg binder også laksefluer, men det blir for meg som å lage et abstrakt bilde (som kan være utrolig artig).

  Foto: Petter Gustavson

   

  Hva anbefaler du til en som vil starte med binding?
  Uansett hva man skal binde så begynn med en krok og tråd. Jeg lærte mye av å lage imitasjoner, men begynn med å lage noe du har lyst til å lage. Bli med på et kurs, eller lær av noen du kjenner!

   

  Vi ser frem til å finne mange av dine mønster i basen fremover Petter!
  HKD

   

  Petter Gustavson har sin egen blogg: http://www.arcticflyfish.com som inneholder fantastiske bilder og fluer han har bundet. Advarsel! Der inne kan du gå deg bort.

  Du kan også lese et intervju med Petter her.

   

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles