Ørretfiske i Hallingdal

Ørreten er i en egen liga når det gjelder populæritet her til lands. Femundsmarka, Hardangervidda, Børgefjell, Hemsila er alle velkjente og velklingende navn. Men ikke langt fra RV7 ligger Hallingdal – der er det også tidvis makeløst godt ørretfiske med store bamser. Bernt prøver nok en gang å bikke 2kgs-grensa ved å reise på ørretfiske i Hallingdal.

Av: Bernt Nor

Ørretfiske i Hallingdal

Hver høst de de siste årene har jeg tatt en tur til fiskekompis Trond Andersson i Ål i Halllingdal.  Det er en meget trivelig tur med godt selskap, juging og litt ørretfiske innimellom. Nå er jo Trond faktisk verre enn minken til å fiske ørret. Det er ikke få kilos, to-kilos og tre-kilos ørreter denne mannen fanger og setter pent ut igjen i Holselva og omegn.

Metoden er aktivt markfiske. Som i all enkelhet er haspelfiske med en liten fluekrok, påtredd én mark og et lite blysøkke. Fjærlette bevegelser og full kontakt gjør at du kjenner hver stein nedover elva. Kroken setter seg fint inn i kjeften på ørreten slik at de over 40cm kan settes fint ut igjen.

Sjekk: Noen av våre andre artikler om ørretfiske i Hallingdal og Holselva.

Med på laget i år, var også en slektning av meg, Jørgen Engen. En trivelig ung herrmann som til vanlig er mer interessert i hagleskyting og Skeet-konkurranser enn ørretfiske. Vi gjorde en deal; jeg tar med han på ørretfiske og han lærer meg å skyte med hagle. Den dealen passet helt utmerket da jeg nettopp har startet min jakt-karriere 🙂 Men han satte både ny personlig rekord og hadde i tillegg på en 2+kgs ørret før en ræva brems ødela for den moroa. Den snella er kassert for å si det slik. Moral: Ikke kjøp de billigste utstyret og hold det vedlike.

Vi var på jakt etter gode opplevelser, fint fiske, noen pannefisk og hyggelig selskap.

Hvordan det gikk med vår tur på ørretfiske i Hallingdal  kan du se i videoen over. Men som du fort vil forstå så skal vi tilbake dit 🙂