More

  Nok en storørret fra nytt hemmelig fjellvann

  I fjor vår opplevde Kjell C. Rambech og Christer W. Gjøvaag fra Trondheim et eventyrlig isfiske etter diger ørret i et hemmelig fjellvann. Nå har førstnevnte funnet enda et vann som huser voksne ørretkubber.

  Av: Endre Hopland

  Mye dårlig vær har gjort fisket i den trønderske fjellheimen heller vanskelig så langt i vår, men for et par uker siden la Kjell C. Rambech og kompis Cato Iversen av sted på jakt etter storørreten. Turen gikk til et ikke navngitt og hemmelig vann, der Rambech vet at det går noen solide fisker.

  Det ble satset med agnfisk fra isen en hel helg, men fisket var veldig tregt. Den som venter på noe godt, venter heldigvis ikke forgjeves, og etter mye bitring, fant omsider en stor ørret agnet til trønderen.

  – Fisken hadde veldig god kondisjon, og veide 3,6 kilo. Dette var en fisk som satt virkelig langt inne. Den er ikke like stor som de største vi fikk i fjor, men jeg er selvsagt veldig fornøyd likevel. Det er ikke bare å hente så store ørreter, spesielt ikke fra isen, sier Rambech, som er en del av Rapala sitt norske ProGuide-team.

  Rambech har fisket ørret og røye hele livet, og har lagt bak seg noen maraton i den norske fjellheimen underveis. Vannet han og Iversen fisket i denne helgen er altså ikke det samme som leverte ørret på 4,24 og 5,20 kilo i fjor.

  Fjellheimen i Trøndelag huser nemlig en rekke spennende vann med en fin balanse av bytte- og rovfisk. Mange av disse ligger også så langt unna folkeskikken at de omtrent aldri blir fisket i. Slikt legger naturlig nok til rette for skikkelig storfisk.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles