NM i sjøisfiske 2019Del dette:

Av: Irvin Kilde / NKML

Det 7.ende norgesmesterskapet i sjøisfiske ble avholdt lørdag 19. januar på Lygninfjorden i Trøndelag. Vi er svært fornøyd med at hele 87 deltakere trossa dystre isutsikter og stilte opp for å kjempe om titler, pokaler og premier. Det var tunge forhold på isen, med opp til en halv meter løssnø. Men været var av de bedre vi har hatt, med spredte snøbyger, gløtt av sol og rolige vindforhold.

En uke før konkurransen fantes det ikke snev av sjøis i Trøndelag, men kulda kom i siste lita og beroliget nervøse arrangører. Hjellbotn pleier å har solid is gjennom hele vinteren, men ikke i år. Derimot slo Lygnin til, og vi fikk et gledelig gjensyn med denne arenaen fire år siden sist.

Nytt av året var elektronisk innmeldingssystem, levert av Artsfiske.com. Dette er en nyvinning vi er stolte av å ta i bruk, og vi er evig takknemmelig for jobben Øystein og Bjørnar har lagt i å få dette på plass. Veiekø i sidesnø, fiskeslim på tastatur og kranglete excelark har vært faste innslag hvert år til nå. Mens med Artsfiske.com slipper man alt dette ved at deltakerne registrerer fisken selv ved hjelp av mobiltelefonen. Ikke bare blir alle poengsummer utregna automatisk, men man slipper å ta med fisk som ellers ikke skal brukes. Tilbakemeldingene vi fikk på dette nye systemet var udelt positive.

Premieutdeling foregikk som vanlig på Tingvold hotell Steinkjer, og en feststemt sal fikk klappet opp de som fortjente heder, pokaler og et premiebord til en verdi av 108 000,-. I år måtte favorittene Team Elvegris ta til takke med tredjeplassen i lagkonkurransen. Øverst tronet bergensgutta Espen Knarvik og Henrik Vågenes. Espen vant også åpen klasse og ble kronet til «kongen av Lygnin 2019» til stående applaus fra salen. 

Fra arrangørene (Bjørn og Irvins) side er vi glade for at årets konkurranse forløp smertefritt. Vi hadde flaks med isen (evt. fikk betalt for tidligere års dårlige karma) og innmeldingssystemet virker å bli en hit. Det tar på å stelle i stand dette på siden av 110% jobb, bleiebarn og gravide koner. Men med så mange fornøyde deltakere er det ikke vanskelig å finne motivasjon til å fortsette. Vi håper det blir nummer 8 i 2020.Resultater NM Sjøisfiske 2019

Juniorklassen

1. Michael Bueng 

2. Thea Rygh Brueland

3. Tale Bjørum Sundal

4. Alf Gustav Østerås

5. Thomas Aunvik

Lagkonkurransen

1. SFK Galskap Braastad (Espen Knarvik og Henrik Vågenes)

2. Team NKML Bubble Boys (John Olav Florø-Larsen og Sebastian Rinaldo Pedersen)

3. Team Elvegris (Lars Hellum og Tor Arne Rygg)

4. SFK Galskap (Vetle Westli og Daniel Andre Bjørndalen)

5. Dont be ansjos (Tyrone Pablo og Thore Bergh)

Åpen klasse

1. Espen Knarvik

2. Magnus Hugdahl

3. Henrik Vågenes

4. John Olav Florø-Larsen

5. Vetle Westlie

Beste dame

Jeanett Brudeseth Bersås

Artskongen (flest arter)

Espen Knarvik (9)

Gullskata (lengst skate)

Piggskate 83 cm, Knut Erik Hansen

Lengst fisk

Piggskate 83 cm, Knut Erik Hansen

Trønderprisen (best plasserte trønder)

Roy Vanvik

Bartprisen

Åsmund Sandvik

Del dette:
Prev Inviterer til et nytt drømmeår!
Next Dårligste laksefiske på 30 år!

Comments are closed.