For fire år siden startet fiskebiolog og fiskelærer Eskil Røkke Sportsfiskelinja på Sund Folkehøgskole etter han hadde jobbet på en videregående skole med en sportsfiskelinje i fire år. 

-Jeg så at dette var et tilbud som manglet, forteller Røkke, som siden oppstarten har hatt fire kull med elever fra hele landet. 

Studiet, som er et ettårskurs med fokus på variert sportsfiske i ferskvann og saltvann, gir også elevene en god innføring i naturforvaltning, miljølære, naturguiding med mer. 

Vi ser at elevene ender opp mange ulike steder. Mange velger høyere utdanning innen naturforvaltning eller forskning. Noen går rett inn i jobber i sportsbutikker og andre får guidejobber både i Norge og i utlandet etter endt studie. 

-Vi syns det er ekstra kult at etablerte guidebedrifter tar kontakt med oss og er interesserte i elevene våre, sier Røkke som legger til at fisketurisme er en voksende næring og at mange etterspør gode guider med rett erfaring. 

Han har valgt å legge studiereisen til det Karibiske hav og nærmere bestemt Belize. Her bor og fisker elevene på tropiske øyer og atoller langt ute i havet i nesten fire uker. 

Sund Folkehøgskole ligger helt nede ved Trondheimsfjorden og like ved fantastiske fiskeplasser som Straumen og Skarnsundet. I fjorden utenfor skolen er det mulig å få alt fra svære langer, håkjerringer, storkveite, skrei, storsei med mer. Trondheimsfjorden er dessuten en av Norges mest artsrike fjorder så de som ønsker å fokusere på artsfiske kommer til rett plass. 

Sportsfiskelinja tar imot søkere for neste skoleår akkurat nå. Dette er vel egentlig ingenting å spekulere på?

Her kan du lese mer om Sportsfiskelinja: