More

  Nå kan du bidra til å gi vanskeligstilte barn en god jul

  Gode krefter i fluefiskemiljøet har gått sammen for å hjelpe barn som ikke gleder seg til jul. Du kan bidra, og samtidig skaffe deg en helt unik flueboks.

  Av: Endre Hopland

  – Julen er barnas høytid, men for noen barn er det kanskje de tyngste dagene i året som nå nærmer seg. Det er slett ikke alle barn som får feire jul, og dette forsøker Blå Kors å gjøre noe med gjennom prosjektet minJUL, der de arrangerer julaften for unger som ikke tar denne som en selvfølge. Vi er en gjeng fluebindere som nå har gått sammen for å bidra til den fantastiske jobben Blå Kors gjør for barn i de store byene, sier Vidar Nysæter, som sammen med Eugen Vegger står bak fluefiskerinitiativet.  Nysæter og Vegger har fått med seg en rekke av landets fremste fluebindere, og sammen har de fylt opp tre spesiallagede og håndlakkerte fluebokser med de lekreste imitasjoner for både sjø, elv og stillevann. De tre boksene er lagt ut på auksjon på Facebook-gruppen Fluefiske – Kjøp, salg, bytte, gi bort (krever medlemskap), og det har allerede kommet inn en betydelig sum penger til Blå Kors sitt julaftenprosjekt.

  – Så langt er vi oppe i 10 350 kroner med auksjon og andre bidrag, sier en strålende fornøyd Vidar Nysæter til Hooked.

  Denne summen har likevel alle muligheter til å vokse. Auksjonen går nemlig frem til torsdag 14. desember klokken 20.00, og med en så god sak og helt unike auksjonsobjekter i potten, er det ingen tvil om at folk bør kjenne sin besøkstid.

  – Vi mener at alle unger skal få feire jul, og Blå Kors sitt mål med minJUL er å gjøre julaften til et godt minne for barn og unge som ellers ikke har en god opplevelse av denne dagen. Dette kan vi heldige hjelpe til med å realisere, sier Nysæter.

  De tre auksjonsobjektene er altså håndlakkerte fluebokser levert av Eternal Kustom, hver fylt med 40+ fluer. En boks er spesialinnredet for sjøørretfiske, en for stillevann i skog og fjell og en for elvefiske. Du må altså være medlem i den nevnte Facebook-gruppen for å kunne legge inn bud, men et medlemskap er enkelt å spørre om, og blir raskt akseptert.

  Alle bud registreres for øvrig i kommentarfeltet under den aktuelle auksjonsposten i gruppen, og merkes med for eksempel «Skog 1300 kroner». Utropsprisen per boks var 1200 kroner, men denne prisen er overbydd for lenge siden. Nye bud økes ellers med minst en hundrelapp hver gang.

  – Jeg vil rette en stor takk til de dyktige fluefiskerne og fluebinderne som har bidratt. Lasse Pevik, Ronny Bjørklund Pettersen, Fredrik Leth, Erlend Solberg, Kjell S. Rakkenes, Robert Alexander Sørvik, Nicolai Kristiansen, Eivind Berulfsen og Jon-Anders Nethaug har alle bundet flotte fluer, mens Eugen Vegger stiller med helt unike og fantastiske fluebokser, sier Nysæter.

  Du kan lese mer om prosjektet på nettsidene til minJul og Blå Kors. Dersom du ikke ønsker å delta i auksjonen, men likevel vil hjelpe trengende barn, kan du gi et enkeltbidrag, bli fast giver eller donere en testamentarisk gave til Blå Kors. Mer info finnes på deres egne nettsider.

  I playeren under forteller Vidar Nysæter mer om initiativet og auksjonen:

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles